Kakaspörkölt, ahogy a legjobb

Gasztro

Kakaspörkölt, ahogy a legjobb

A legjobb kakaspörkölt bográcsban készül!

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 4 kg-os kakas
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg lecsópaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg őrölt paprika
  • 5 dkg zsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágjuk, majd zsíron alalposan megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma már karamellesre pirult, rádobjuk a kakas feldarabolt húsát és az egészet megsózzuk.

Ezután hagyjuk, hogy a saját szaftjában párolódjon, közben kevés vizet is adhatunk hozzá.

Ha már megfelelően forr, és kellő mennyiségű szaftja van, teszünk rá egy púpos kanál pirospaprikát. Ekkor adjuk hozzá a lecsópaprikát és a paradicsomot is, illetve ízlés szerint lehet keverni bele 2-3 db cseresznyepaprikát is.

Jó sűrűre főzzük, nokedlivel tálaljuk. 

 

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!