Hozzávalók:
- 1 db kb. 4 kg-os kakas
- 80 dkg vöröshagyma
- 15 dkg lecsópaprika
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg őrölt paprika
- 5 dkg zsír
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát kockára vágjuk, majd zsíron alalposan megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma már karamellesre pirult, rádobjuk a kakas feldarabolt húsát és az egészet megsózzuk.
Ezután hagyjuk, hogy a saját szaftjában párolódjon, közben kevés vizet is adhatunk hozzá.
Ha már megfelelően forr, és kellő mennyiségű szaftja van, teszünk rá egy púpos kanál pirospaprikát. Ekkor adjuk hozzá a lecsópaprikát és a paradicsomot is, illetve ízlés szerint lehet keverni bele 2-3 db cseresznyepaprikát is.
Jó sűrűre főzzük, nokedlivel tálaljuk.
Ajánljuk még: