Kakaspörkölt, ahogy a legjobb

Gasztro

Kakaspörkölt, ahogy a legjobb

A legjobb kakaspörkölt bográcsban készül!

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 4 kg-os kakas
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg lecsópaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg őrölt paprika
  • 5 dkg zsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágjuk, majd zsíron alalposan megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma már karamellesre pirult, rádobjuk a kakas feldarabolt húsát és az egészet megsózzuk.

Ezután hagyjuk, hogy a saját szaftjában párolódjon, közben kevés vizet is adhatunk hozzá.

Ha már megfelelően forr, és kellő mennyiségű szaftja van, teszünk rá egy púpos kanál pirospaprikát. Ekkor adjuk hozzá a lecsópaprikát és a paradicsomot is, illetve ízlés szerint lehet keverni bele 2-3 db cseresznyepaprikát is.

Jó sűrűre főzzük, nokedlivel tálaljuk. 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.