Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 700 g darált marhahús
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 paradicsomkonzerv, darabos
- fél liter marhahús alaplé
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kk őrölt koriander
- 1 rúd fahéj
- 1 kk füstöltpaprika-por
- só, bors
- 1 üveg barnasör
- 3 kocka magas kakaótartalmú 70% étcsokoládé
- csípős paprika ízlés szerint
A tálaláshoz
- tejföl
- friss koriander
- cheddar
- tortilla chips
Elkészítés:
Előkészítjük az alapanyagokat, zöldségeket megpucoljuk. A megtisztított, aprított hagymát megdinszteljük olajon, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Alaposan átpirítjuk rajta a húst, jól barnuljon meg!
Amint ez kész, jöhetnek a fűszerek és a csípős paprika, együtt pirítsuk őket néhány percig. Ha jó illatok terjednek a konyhában, jöhet a paradicsomkonzerv. Összekeverjük, felforraljuk.
Ezután az egészet felöntjük alaplével és sörrel, majd lassú tűzön, sűrű állagú ragút főzzük. Amikor jónak érezzük, belereszeljük a keserűcsokit.
A végén adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, és ezzel főzzük még öt percig.
A tálaláshoz tortillát szedünk egy tálba, mellé a chilit pakoljuk, a tetejére pedig friss koriandert, jó adag tejfölt és sajtot teszünk!
Ajánljuk még: