OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN SOK SAJTTAL: EZ A PARMIGIANA
A padlizsánhoz nagyon illik a sajt: a mozarella, a parmezán és caciocavallo (vagy egy sós, félkemény sajt). Kell ennél több? Borbás Marcsi receptje.
URDA TIGANITI: SAJTOS KENEGETŐS
Fetával készül, pitával ajánljuk, vendégvárónak tökéletes.
MEDVEHAGYMÁS SÓS SÜTEMÉNY
Nagyon finom, omlós sós sütemény, az állaga valahol a keksz és a pogácsa között van. Ha nincs mélyhűtve medvehagymánk, akkor más fűszert is használhatunk!
NÉGYSAJTOS GNOCCHI
Van az ötféle is! És nem is akármilyenek: mozzarella, gorgonzola dolce, gorgonzola picante, brie, parmezán.
KRÉMSAJTOS ZÖLDSÉGES QUICHE
Ebédre, uzsonnára, vacsorára, de akár reggelire is tökéletes választás a francia lepény.
KÉKSAJTOS QUICHE
Haladó szint.
SAJTCHIPS LEVESHEZ
Sokféle krémleveshez illik ez a ropogós kiegészítő. Ezúttal batátához, vagyis édesburgonyához ajánljuk.
A TÖKÉLETES SÖRKORCSOLYA: LEVELES SAJTOS
Ezt nem kell nagyon ajánlani. Azért bor mellé is jó lesz.
SÖRÖS SAJTMÁRTÁS SZEZÁMMAGOS RUDAKKAL
Ha már szóba került a sör: Móricz Kitti, a Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje, többek között chedarral, krémsajttal, parmezánnal.
SAJTOS, CSÍPŐS, SÜLT ŐSZIBARACKOK
Aki szereti a különféle csatnikat, annak nem kell magyarázni, miért finom is ez a recept. Brie-vel, camambert-el.
Ajánljuk még: