Hozzávalók:
- 30 dkg tehéntúró VAGY 15 dkg tehéntúró és 15 dkg feta sajt
- 2 ek olíva olaj
- 3 tojás
- 1 ek liszt
- 5 dkg vaj
- pirospaprika
- só (ha nem fetával készítjük, akkor szükséges. Feta sajttal készítve nem biztos, mert a sajt maga sós.)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat hozzáadjuk a túrót és a feta sajtot is, melyet villával összetörünk. Amikor kellően meleg és olvad a túró, akkor belekeverjük az evőkanál lisztet és pár percig kevergetjük, sütjük.
Közben a tojásokat egy tányérba ütjük, felverjük majd a túróra öntjük és addig keverjük, melegítjük, amíg egynemű lesz. Ügyeljünk arra, hogy a tojások ne rántottára süljenek! Ha kész, forrón tányérra tesszük.
Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről és ízlés szerint meglocsoljuk vele a tojásos túrót. Pitával fogyasztjuk.