Hozzávalók
A pitetésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál hideg víz
- csipet só
Töltelék:
- 3 tojás
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 8-10 dkg reszelt sajt (lehet: trappista, mozzarella, vagy gouda)
- 10 dkg kéksajt
Elkészítés
Először a pitetészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, melyet fél órára a hűtőszekrénybe teszünk. Miután meghűlt, lisztezett nyújtódeszkán pitetál méretűre nyújtjuk, úgy, hogy a tál szélére is jusson a tésztából. (Ez a mennyiség egy 25-26 cm átmérőjű pitetálhoz elegendő.) Majd előmelegített 180-200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A töltelék hozzávalóit a kéksajt kivételével összekeverjük. A langyosra hűlt tészta tetejére elmorzsoljuk a kéksajtot, majd ráöntjük tejszínes, reszelt sajtos, tejfölös tölteléket. 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ajánljuk még: