Batátakrémleves

Gasztro

Batátakrémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy egy nagyobb batáta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 1 dkg vaj
  • só, bors

A levesbetéthez:  

  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg kemény sajt

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A meghámozott batátát karikára vágjuk, fazékba rakjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, majd puhára főzzük. Mikor a batáta már megfőtt, öntünk hozzá egy kis tejszínt, majd tökéletesen krémesre turmixoljuk. Ezután egy kocka hideg vajat teszünk hozzá, és alaposan elkeverjük.  

Levesbetétnek ropogós szalonnát és sajtchipset készítünk hozzá. A szalonnát egy serpenyőben lassú tűznél pirosra, ropogósra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd szilikonos papírral kibélelt tepsipe kis kupacokat készítünk belőle. Lehetőség szerint ehhez valamilyen érett, keményebb sajtot használjunk. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt elterül, és kissé megpirul.

Ha elkészültünk, tálalhatjuk is a levest a ropogós kiegészítőkkel.

Nézd meg, hogy készítette el Marcsi ezt a krémes, selymes batátakrémlevest! 

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.