Hozzávalók
- 2 kisebb vagy egy nagyobb batáta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl zsíros tejszín
- 1 dkg vaj
- só, bors
A levesbetéthez:
- 4 szelet bacon
- 10 dkg kemény sajt
Elkészítés
A meghámozott batátát karikára vágjuk, fazékba rakjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, majd puhára főzzük. Mikor a batáta már megfőtt, öntünk hozzá egy kis tejszínt, majd tökéletesen krémesre turmixoljuk. Ezután egy kocka hideg vajat teszünk hozzá, és alaposan elkeverjük.
Levesbetétnek ropogós szalonnát és sajtchipset készítünk hozzá. A szalonnát egy serpenyőben lassú tűznél pirosra, ropogósra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd szilikonos papírral kibélelt tepsipe kis kupacokat készítünk belőle. Lehetőség szerint ehhez valamilyen érett, keményebb sajtot használjunk. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt elterül, és kissé megpirul.
Ha elkészültünk, tálalhatjuk is a levest a ropogós kiegészítőkkel.
Nézd meg, hogy készítette el Marcsi ezt a krémes, selymes batátakrémlevest!
Ajánljuk még: