Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Gasztro

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2-4 db őszibarack
  • camembert vagy brie sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • őrölt chili
  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az őszibarackok héját lehúzzuk vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel. Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott), megfordítjuk mindet, majd minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk, amit hagyunk ráolvadni a gyümölcsre. Az őszibarackokkal együtt megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Chilis, csokis kuglóf
A csokoládé és a chili remek páros, főként egy szaftos, puha süteményben. Ez a pikáns finomság szinte pillanatok alatt elkészíthető, nekem ezúttal is a MUM 5 konyhai robotgép volt ebben a segítségemre. Ha szeretnétek kipróbálni, ezekkel az arányokkal dolgozzatok!