Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Gasztro

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2-4 db őszibarack
  • camembert vagy brie sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • őrölt chili
  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az őszibarackok héját lehúzzuk vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel. Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott), megfordítjuk mindet, majd minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk, amit hagyunk ráolvadni a gyümölcsre.

Az őszibarackokkal együtt megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Karamellszínű mámor: anyám és a lekvárfőzés

Szeptember közepét írtuk, péntek délután az iskolatáskám a sarokban landolt. Erre a napra vártam már azóta, hogy az utolsó lekvárosüveg alján megríkattuk a kanalat: hiába kapartuk, nem jutott mindkét karéj kenyérre, csak mutatónak. Jancsi ingatta is a fejét: baj lesz ebből, hugi, nem maradt a mágnás pitébe, még csak mutatónak se…