Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Gasztro

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2-4 db őszibarack
  • camembert vagy brie sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • őrölt chili
  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az őszibarackok héját lehúzzuk vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel. Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott), megfordítjuk mindet, majd minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk, amit hagyunk ráolvadni a gyümölcsre.

Az őszibarackokkal együtt megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.