Gasztro

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2-4 db őszibarack
  • camembert vagy brie sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • őrölt chili
  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az őszibarackok héját lehúzzuk vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel. Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott), megfordítjuk mindet, majd minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk, amit hagyunk ráolvadni a gyümölcsre.

Az őszibarackokkal együtt megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.