Hozzávalók
- 2 szép padlizsán
- ½ liter paradicsomszósz
- 2 db mozzarella golyó
- 15-20 dkg caciocavallo sajt, amit helyettesíthetünk scamorzával vagy sós, félkemény sajttal
- reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. Olívaolajban mindkét oldalukat hirtelen kisütjük, közben enyhén sózzuk. A mozzarellát apróra vágjuk, a cavallót lereszeljük és összekeverjük a két sajtot. Ezután egy sütőtálra elkezdjük a rétegezést. Alulra helyezünk egy sor kisült padlizsánt, a tetejét egyenként megkenjük a paradicsomszósszal és megszórjuk a mozzerallával elkevert cavallóval.
Minden megkent padlizsánszelet tetejére egy újabbat helyezünk és azt is megkenjük a paradicsomszósszal és megszórjuk a sajtok keverékével. Az utolsó szelet padlizsánokra már csak paradicsomszószt teszünk és sütőben körülbelül 10-12 percig sütjük. Miután kivettük, és még forró, megszórjuk a tetejét a parmezánnal és egy-egy friss bazsalikomlevelet helyezünk rá.
Ajánljuk még: