KÓKUSZOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
Az őszben az a jó – már ha egyszer lehűl –, hogy újra jólesik forró leveseket enni. Például sütőtökből, kókusszal, roppanós tökmaggal...
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_recept_-_kokuszos_sutotokkremleves.jpg)
BORSCS BORBÁS MARCSITÓL
Bátrabbak masszívabb leveseket is készíthetnek, például egy orosz klasszikust, a borscsot. Kerül bele sok idényzöldség, és persze hús is, így gyakorlatilag, ha akarjuk, egy tartalmas egytálételt kapunk.
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_recept_BORSCS_BORBAS_MARCSITOL.jpg)
GOMBÁS PADLIZSÁNKRÉM
Az utolsó padlizsánok táncra kelhetnek a konyhában az ősz legfinomabb gombáival, és annak eredménye ez a csodás zöldségkrém lesz. Egy szelet pirított kovászos kenyéren igazán pompás fogás.
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptek_gombas_padlizsankrem_recept.jpg)
ÉDESBURGONYA-RÖSZTI CÉKLAKRÉMMEL, KARAMELLIZÁLT KECSKESAJTTAL
Ebben a receptben az a jó, hogy az ősz több klasszikusát is belegyúrhatjuk – szó szerin. Az édesburgonya és a cékla alap benne, de ha úgy tetszik, zellerrel, répával, fehérrépával vagy akár karalábéval is kipróbálhatjuk!
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_recept_-_edesburgonyas_roszti.jpg)
KÁPOSZTÁN SÜLT LIBACOMB
Októberben, még inkább novemberben már jócskán libaszezon van. Érdemes ebben az időszakban elkészíteni ezt a káposztás változatot (is)!
![oszi-receptek-libacomb](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptek_kaposztan_sult_libacomb.jpg)
RAKOTT, SÜLT ZÖLDSÉGEK
Ha felturbóznánk szervezetünket sok-sok vitaminnal, nincs más dolgunk, mint a sütőben összesütni az általunk kedvelt zöldségeket és egy finom mártást. Inspirációként Borbás Marcsi megmutatta az ő egyik visszatérő szezonkedvencét!
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptek_RAKOTT_SULT_ZOLDSEGEK.jpg)
CSATNI BIRSALMÁVAL ÉS SÜTŐTÖKKEL
Ha eltennénk az ősz ízeit, nincs más dolgunk, mint megfőzni ezt a csatnit – kerül bele birsalma is, sütőtök is, így még hidegebb időben is felidézhetjük majd, milyen finomak is ezek a borongós hónapok.
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptek_csatni.png)
BIRSALMASAJT
Ha már befőzés, az ország egyik kedvenc őszi csemegéjét, a birsalmasajtot sem feledhetjük. Télen-nyáron jólesik elrágcsálni a szeptemberben eltett finomságokat – már ha kitart a készlet nyárig...
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/birsalmasajt_-_recept_oszi_receptek.jpg)
AZ IGAZI ALMÁS PITE
Az ősz nem lehet igazán hangulatos, amíg nem sütöttünk egy jó almás pitét. Olyat, aminek illata belengi a házat, aminek melege megtölti a konyhát és a szívünket, és amit aztán együtt eszünk meg azokkal, akiket a legjobban szeretünk.
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptek_almas_pite.jpg)
GLUTÉNMENTES SÜTŐTÖKÖS PALACSINTA
Ha pedig valami gyors édességre vágynátok ezekben a napokban, dobjátok össze ezt a (nagyjából) diétás palacsintát. Kis előkészülettel akár egy hamar összepakolható hétvégi reggeli is lehet belőle, amiért garantáljuk: az egész család hálás lesz.
![oszi-receptek-oszi-alapanyagokbol-fozni](/data/articles/113/1137/article-113785/oszi_receptekglutenmentes-sutotokos-palacsinta-.jpg)