Hozzávalók (4 személyre):
- fél kiló édesburgonya
- só
- bors
- friss kakukkfű
- csipet burgonyakeményítő
Céklakrém:
- fél kiló cékla
- 1,5 dl almalé
- ¼ vaníliarúd
- só
- barnacukor
- 4×60 gr kecskesajt
A díszítéshez:
- rukkola
- petrezselyemolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már korábban meghámozott sült céklához keverjük, majd pürésítjük.
A kecskesajtokat megszórjuk barnacukorral és karamellizáljuk. Tálaláskor a céklakrémre helyezzük a megsült rösztit, a tetejére a kecskesajtot. Rukkolával, illetve petrezselyemolajjal díszítjük.
Ajánljuk még: