Gluténmentes sütőtökös palacsinta

Gasztro

Gluténmentes sütőtökös palacsinta

Tökéletes őszi uzsonna, de egy hétvégi reggelire sem utolsó!

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek vaj
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 4 dl tej
  • 140 g hajdinaliszt
  • 140 g rizsliszt
  • 1 kk sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • a tálaláshoz aprított dió

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét két evőkanál cukorral krémes habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, és simára keverjük. Ezután egy kis tejjel felhígítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kétféle lisztet, és az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat. A tejjel beállítjuk a sűrűségét. A hagyományos palacsintánál mindenképpen legyen sűrűbb. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Olyan állagú masszát kell kapnunk, hogy a serpenyőbe téve ne terüljön el, hanem tartsa a formáját. Ha elkészültünk, kevés zsiradékon kisütjük a tetszés szerinti méretű palacsintákat. Mindkét oldaluk legyen szép aranybarna. Az elkészült palacsintákat mézzel és vágott dióval tálaljuk.