Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 ek cukor
- 2 ek vaj
- 30 dkg sütőtökpüré
- 4 dl tej
- 140 g hajdinaliszt
- 140 g rizsliszt
- 1 kk sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- a tálaláshoz aprított dió
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét két evőkanál cukorral krémes habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, és simára keverjük. Ezután egy kis tejjel felhígítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kétféle lisztet, és az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat. A tejjel beállítjuk a sűrűségét. A hagyományos palacsintánál mindenképpen legyen sűrűbb. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Olyan állagú masszát kell kapnunk, hogy a serpenyőbe téve ne terüljön el, hanem tartsa a formáját. Ha elkészültünk, kevés zsiradékon kisütjük a tetszés szerinti méretű palacsintákat. Mindkét oldaluk legyen szép aranybarna. Az elkészült palacsintákat mézzel és vágott dióval tálaljuk.