Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 2 dl kókusztej
- 2-3 dl alaplé (tök magjából, és héjából)
- 1 chili paprika
- 1 fej salotta hagyma
- só
- egy kis darab gyömbér
- 50 g pirított tökmag
- 1 dl tökmagolaj
Elkészítés
A tököt hámozzuk, magját kiszedjük, és vízzel felöntve kb 30 perc alatt alaplevet főzünk. A tököt daraboljuk, kevés olajjal és sóval összekeverjük, és sütőben 180 fokon puhára sütjük.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát a gyömbérrel, és a chili paprikával. Hozzáadjuk a tököt, és felöntjük annyi alaplével, ami ellepi, és felforraljuk.
Turmixgépben összeturmixoljuk a kókusztejjel. Amennyiben sűrű, kevés alaplével tovább hígítjuk.
Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.
Ajánljuk még:
Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?
Elfeledett Márton-napi szokásaink: a hagyományokat követve rendet vághatunk kint is, bent is
Így nem fogod összekeverni halloweent, mindenszenteket és halottak napját!
Ünnepi filmajánló: 6 kultikus magyar alkotás a forradalomról
Mit nézzünk az 1956-os forradalom évfordulóján?