Kókuszos sütőtökkrémleves

Gasztro

Kókuszos sütőtökkrémleves

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje.

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • 2 dl kókusztej
  • 2-3 dl alaplé (tök magjából, és héjából)
  • 1 chili paprika
  • 1 fej salotta hagyma
  • egy kis darab gyömbér
  • 50 g pirított tökmag
  • 1 dl tökmagolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tököt hámozzuk, magját kiszedjük, és vízzel felöntve kb 30 perc alatt alaplevet főzünk. A tököt daraboljuk, kevés olajjal és sóval összekeverjük, és sütőben 180 fokon puhára sütjük.

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát a gyömbérrel, és a chili paprikával. Hozzáadjuk a tököt, és felöntjük annyi alaplével, ami ellepi, és felforraljuk.

Turmixgépben összeturmixoljuk a kókusztejjel. Amennyiben sűrű, kevés alaplével tovább hígítjuk.

Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!