Januári menüterv Borbás Marcsitól – A negyedik hét receptjei, bevásárlólistával

Gasztro

Januári menüterv Borbás Marcsitól – A negyedik hét receptjei, bevásárlólistával

Borbás Marcsi januárban mindennap egy receptet ajánl az egy.hu több száz finomsága közül. Január eddigi heteire is adott menütervet, és itt a negyedik hét teljes ajánlása – bevásárlólistával!

 Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere:

  • lesz húsmentes, salátás hétfő, hogy ne kelljen konyhában ácsorgással kezdeni a hetet
  • aztán sok csirkés kedd, hogy ne maradjunk túl éhesek
  • szerdára leveseket ajánlunk, mert egy jó hétből az nem maradhat ki
  • csütörtökre – maradva a sűrű hétköznapok realizmusánál – gyors, egyszerűen elkészíthető, zöldséges menüt hoztunk
  • pénteken, mire mindenkinek elege van, jöhetnek az igazi comfort foodok
  • szombaton édességekkel kényeztetjük magunkat
  • vasárnapra pedig maradnak az igazi nagy klasszikusok – természetesen kicsit megreformálva.

A következő heti menü tehát: 

HÉTFŐ:  VEGÁN SALÁTA SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

 

KEDD: PIRÍTOTT CSIRKEMÁJ ZELLERPÜRÉVEL

 

SZERDA: BROKKOLIKRÉMLEVES (tej-és gluténmentesen!)

 

CSÜTÖRTÖK: ZÖLDSÉGVADAS

 

PÉNTEK: SPENÓTOS PITE

 

SZOMBAT: HABKÖNNYŰ TÚRÓNUDLI

 

VASÁRNAP: SÜLT KARAJ FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBAL

 

Ezekhez a héten szükséged lesz: 

Zöldségek, gyümölcsök: 

  • 2 db nagyobb fej zellergumó
  • 1 fej saláta
  • 2 fej brokkoli
  • 4 szem közepes burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 6 szál zsenge sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz mirelit paraj
  • 20 dkg főtt zöldbab
  • 2 biocitrom
  • 1 bionarancs

Húsok:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 30-40 dkg karaj

Tejtermékek: 

  • 1 dl zsírszegény joghurt
  • 1 pohár light  tejföl vagy 1 dl mandulatejszín
  • 1 db mozzarella
  • 2 ek. fetasajt
  • pici reszelt sajt
  • 75 g vaj
  • 250 g tehéntúró

Fűszerek: 

  • bors és fehérbors
  • rozmaring
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyem

Alapélelmiszerek:

  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 db réteslap
  • 3 db tojás
  • mustár
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • 2 ek főtt rizs

Az első hét menütervét ITT, a második hét menütervét ITT, a harmadik hét receptjeit pedig ITT találjátok, az abban található közönségkedvenc diétás pizza receptjét pedig ITT.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.