Hozzávalók
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom reszelt héja
- 1 bionarancs reszelt héja
- 250 g tehéntúró
- 100 g finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- porcukor
- tejföl
Elkészítés
A nudli tésztájához első lépésként olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ekkor keverjük hozzá a tojást, a két zacskó vaníliás cukrot, egy pici sót, és reszeljük hozzá a citrusok héját. Fontos, hogy csak kezeletlen, biogyümölcsöket használjunk!
A túrót törjük kicsit össze, majd dolgozzuk bele a tojásos masszába. Utoljára szitáljuk bele a lisztet, ilyen módon készítve sokkal könnyebb és lágyabb masszát kapunk. A tésztát keverés után lefedve pihentessük a hűtőben minimum 30 percet. Míg a tésztánk pihen, pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben.
A pihentetett tésztából gyúrjunk ujjnyi vastag rudacskákat, és 2-3 liter lobogó vízben főzzük őket készre. Egyszerre ne rakjunk túl sok nudlit a vízbe, mert könnyen visszahűthetik a folyadékot, és össze is tapadhatnak.
A kifőtt nudlikat a megpirított morzsára szedjük rá, amiben alaposan át is forgatjuk őket. Fahéjas porcukorral és édes tejföllel tálaljuk!