Habkönnyű túrónudli

Gasztro

Habkönnyű túrónudli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 75 g vaj
  • 1 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 250 g tehéntúró
  • 100 g finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

A nudli tésztájához első lépésként olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ekkor keverjük hozzá a tojást, a két zacskó vaníliás cukrot, egy pici sót, és reszeljük hozzá a citrusok héját. Fontos, hogy csak kezeletlen, biogyümölcsöket használjunk!

A túrót törjük kicsit össze, majd dolgozzuk bele a tojásos masszába. Utoljára szitáljuk bele a lisztet, ilyen módon készítve sokkal könnyebb és lágyabb masszát kapunk. A tésztát keverés után lefedve pihentessük a hűtőben minimum 30 percet. Míg a tésztánk pihen, pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben.

A pihentetett tésztából gyúrjunk ujjnyi vastag rudacskákat, és 2-3 liter lobogó vízben főzzük őket készre. Egyszerre ne rakjunk túl sok nudlit a vízbe, mert könnyen visszahűthetik a folyadékot, és össze is tapadhatnak.

A kifőtt nudlikat a megpirított morzsára szedjük rá, amiben alaposan át is forgatjuk őket. Fahéjas porcukorral és édes tejföllel tálaljuk!

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.