Gasztro

Karácsony

Így készíti el Borbás Marcsi a karácsonyi klasszikusokat

Töltött káposzta, halászlé, mákos guba... Van az ismétlődésnek egy otthonos varázsa. Az ismerős ízekhez emlékek kötődnek, és azok, akik szeretetük jeleként újra és újra megfőzik ezeket nekünk. Gondoljunk most rájuk, és vegyük sorra a klasszikus karácsonyi ételek receptjeit. 

1. TÖLTÖTT KÁPOSZTA

toltott_kaposzta

A receptért kattints IDE

Tovább olvasok

2. BAJAI HALÁSZLÉ

bajai_halaszle

A receptért kattints IDE

3. KOCSONYA 

kocsonya

A receptért kattints IDE!

4. MÁKOS GUBA 

makos_guba

A receptért kattints IDE

5. BEJGLI 

A receptért kattints IDE!

A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.