Karácsony
Így készíti el Borbás Marcsi a karácsonyi klasszikusokat
2021.12.16.
Töltött káposzta, halászlé, mákos guba... Van az ismétlődésnek egy otthonos varázsa. Az ismerős ízekhez emlékek kötődnek, és azok, akik szeretetük jeleként újra és újra megfőzik ezeket nekünk. Gondoljunk most rájuk, és vegyük sorra a klasszikus karácsonyi ételek receptjeit.
1. TÖLTÖTT KÁPOSZTA
A receptért kattints IDE!
2. BAJAI HALÁSZLÉ
A receptért kattints IDE!
3. KOCSONYA
A receptért kattints IDE!
4. MÁKOS GUBA
A receptért kattints IDE!
5. BEJGLI
A receptért kattints IDE!
A cikk megjelenését a METRO támogatja.
Ajánljuk még:
Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.