SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
A menzán sokak kedvence volt a sárgaborsó-főzelék – de ez a változat annál még sokkal jobb. Aki nem hiszi, járjon utána!
BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT KARFIOLLAL
Ha már borsófőzelék, a klasszikus, zöldborsós változatot sem felejthetjük el. Rántott karfiollal, vagy akár bundás kenyérrel, tükörtojással is készítheted, mindenhogy remek lesz!
TÖRT BORSÓ MALACKÖRÖMMEL
Bátrabbaknak, akik szívesen kísérleteznek új fogásokkal és elszakadnának kicsit a klasszikusoktól, remek választás lehet ez a malackörömmel tálalt tört borsó!
VÖRÖSLENCSE-FŐZELÉK
Sokak kedvence ez a főzelék, ugyanis a vöröslencse áztatás nélkül is hamar, alig tíz perc alatt meg tud főni, és pár hozzávalóval remek főzeléket kanyarinthatunk belőle. Borbás Marcsi megmutatta, hogyan!
FŰSZERES VÖRÖSLENCSE
Nem főzelék, de majdnem az. A főzelékektől irtózó gyerekeknek érdemes bemutatni ezt az ételt, ugyanis ha nem csípősen készítjük, valószínűleg ők is oda lesznek érte.
BABFŐZELÉK SÜLT SONKÁVAL
Borbás Marcsi egyik (közönség)kedvenc diétás receptje, aminek külön pirospont jár a kevés konyhai maceráért. Kis előre gondolkodással, a bab beáztatásával jelentően lerövidíthetitek a főzőidőt, és mégis egy csupa egészséges, csudafinom ételt kaptok!
BABFŐZELÉK MAJORANNÁS PULYKAKOLBÁSSZAL
Klasszikus babfőzelék mellé jöjjön egy unortodox is, ez a lágyabb, extra feltéttel készített változat. Nagyszemű babból az igazi!
CSÍPŐS BAB KOLBÁSSZAL
Három a magyar igazság, hoztunk hát még egy babos receptet, ami már nem kispályásoknak való. Kolbász is van benne, csípős is, és persze sok finom bab is – jöhet egy tányérral?
SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL
A végére hagytuk a legjobbat: a zöldbabfőzeléket sült oldalassal. Bár a zöldbab nem áll el egész évben magában, sokan tartósítanak belőle maguknak télire, és egész évben kapható fagyasztott és üveges formában is. Ér néha bevetni azokat is!
Ajánljuk még: