Hozzávalók:
- 200 g vöröslencse
- 3 ek olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 1 ek Univer Fokhagymakrém
- 2-3 cm friss gyömbér
- 1 kk őrölt kurkuma
- 1 tk Univer Erős Pista
- 1 ek Erős Pistás Ketchup
- 1 ek őrölt római kömény
- 2,5 dl Univer sűrített paradicsom
- 2,5 dl zöldségalaplé
- 3 szál sárgarépa
- 2 db kisebb batáta
- só, frissen őrölt bors
![fuszeres-voroslencse-recept-borbas-marcsi](/data/articles/112/1128/article-112832/fuszeres_voroslencse_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=629676e3bab04f7cc2d55272021a5217)
Elkészítés:
Az újhagymát feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és batátát. Rászórjuk a fűszereket, azokat is hagyjuk pirulni, majd hozzárakjuk az ételhez az Univer Erős Pistát és a fokhagymakrémet.
![fuszeres-voroslencse-recept-borbas-marcsi](/data/articles/112/1128/article-112832/fuszeres_voroslencse_recept_Borbas_Marcsi_fit_1060x10000.jpg?key=2e92deda14e519a0cce5dda0abfdec1a)
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük az alaplével. Körülbelül tíz percig pároljuk a zöldségeket, majd jöhet az edénybe a megmosott vöröslencse. Ezután addig főzzük közepes lángon, míg a lencse megfő, a mártás pedig sűrűvé, krémessé válik. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A végén adunk hozzá egy kis ketchupot. Bármilyen egyéb zöldséget tehetünk még hozzá az elején, és aki szereti, friss korianderrel, illetve lime-mal is ízesítheti.
A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.
Ajánljuk még: