Fűszeres vöröslencse

Gasztro

Fűszeres vöröslencse

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 200 g vöröslencse
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 ek Univer Fokhagymakrém
  • 2-3 cm friss gyömbér
  • 1 kk őrölt kurkuma
  • 1 tk Univer Erős Pista
  • 1 ek Erős Pistás Ketchup
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 2,5 dl Univer sűrített paradicsom
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db kisebb batáta
  • só, frissen őrölt bors

 

Tovább olvasok
fuszeres-voroslencse-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

Az újhagymát feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és batátát. Rászórjuk a fűszereket, azokat is hagyjuk pirulni, majd hozzárakjuk az ételhez az Univer Erős Pistát és a fokhagymakrémet.

fuszeres-voroslencse-recept-borbas-marcsi

 

Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük az alaplével. Körülbelül tíz percig pároljuk a zöldségeket, majd jöhet az edénybe a megmosott vöröslencse. Ezután addig főzzük közepes lángon, míg a lencse megfő, a mártás pedig sűrűvé, krémessé válik. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A végén adunk hozzá egy kis ketchupot. Bármilyen egyéb zöldséget tehetünk még hozzá az elején, és aki szereti, friss korianderrel, illetve lime-mal is ízesítheti.

 A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.