Hozzávalók:
- 50 dkg vöröslencse
- szalonnabőr
- só
A rántáshoz:
- 5 dkg mangalicaszalonna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- kb. 1,5 dl hideg víz
Elkészítés:
A vöröslencsét alaposan átmossuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, ami bőven ellepi. Ízesítésként sót és egy kis darab szalonnabőrkét teszünk hozzá. Ezután készre főzzük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan elkészül.
A rántáshoz a szalonnát apróra összevágjuk, majd szép lassan kipirítjuk a zsírját. Ezután hozzáadunk 1-2 gerezd felkarikázott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, de vigyázunk, nehogy megégjen. Ezután adunk hozzá egy kanál lisztet, és szalmasárgára pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, és felöntjük a hideg vízzel. Simára keverjük, és rögtön a vöröslencséhez adjuk. Kiforraljuk a főzelékből a lisztet, majd forrón tálaljuk.
Ajánljuk még: