Tech

Heti tech-teszt: 5 applikáció, ami segít a sportban

Bizonyára te is végigpörgettél már ezer kifogást, amikor tettekre kellett volna váltani azt az újévi fogadalmakat. Találtunk neked öt alkalmazást, amik segíthetnek nekifeszülni a feladatnak!

1. Freeletics

Nem akarsz konditerembe járni, és még kevésbé szeretnéd telezsúfolni a lakásod mindenféle súlyokkal, gépekkel, padokkal és óriási labdákkal? A Freeletics egy rakás, saját testsúlyos edzésprogramot mutat neked, amiket bármilyen felszerelés nélkül (vagy minimális felszereléssel) elvégezhetsz, akár otthon, akár a parkban, mondjuk egy futás után.

Telepítés és a céljaink megadása (izmosabbak lennénk, zsírt égetnénk stb.) után különböző nehézségű, több hetes edzésprogramok közül választhatunk, az app pedig videókon mutatja meg, hogyan csináljunk szabályos négyütemű fekvőtámaszt, kitörést, vagy bármilyen más gyakorlatot. Ha még fizetni is hajlandók vagyunk, akkor személyre szabott edzésterveket kaphatunk.

2. StrongLifts 5x5

Az alkalmazásboltok egyik legmagasabb pontszámmal értékelt appja az emelgetni vágyókat célozza meg. Nevét a sokak körében ismert és népszerű 5 sorozat, 5 ismétlés-módszerről kapta, és főleg azoknak ajánlott, aki a súlyzós edzés alapjaival tisztában vannak, de a középhaladó szintig még nem értek el.

Az app követi helyettünk, mikor, milyen gyakorlatból és mennyit kell elvégeznünk, megmondja, mikor pihenjünk és heti, havi kimutatásokat is készít az edzéseinkről, így nekünk már tényleg nincs más dolgunk, mint arra koncentrálni, hogy sikerüljön még az a legutolsó fekvenyomás is.

3. Daily Yoga

Ha egész nap pörögsz, akkor lehet, hogy nem akarod már a nap elejét vagy végét is olyan testmozgással tölteni, ami még jobban felpörget, inkább egy nyugisabb edzésformát választanál. Adja magát a jóga, amihez viszont legalább néhányszor meg kell látogatni egy jógastúdiót, ahol megtanítják nekünk a pózokat. Ha otthon akarunk jógázni, ezt akkor is érdemes megtennünk, viszont az alapok elsajátítása után jó szívvel ajánlom a Daily Yoga nevű applikáció telepítését, ami egészen a haladó szintig tartalmaz szépen felépített, videós jógaórákat különböző célokra, a nyakfájás elmulasztásától a reggeli energetizálásig.

4. Strava

Nagy rajongótáborral rendelkezik a Strava, ami tulajdonképpen egy felturbózott futóapplikáció. A turbózást úgy kell érteni, hogy a futás mellett rengeteg más mozgásformát rögzíthetünk: az app végigkövetheti egy gyalog- vagy akár kenutúránkat, korcsolyázásunkat vagy egy e-biciklivel megtett utunkat, az ismerőseink pedig láthatják, mit és merre sportoltunk. Ebben rejlik a Strava különlegessége: az ismerőseinkkel bejelölhetjük egymást, aztán a Facebookhoz hasonló posztokban mutathatjuk meg és nézegethetjük, ki, hol és mit sportolt aznap. Találunk még az alkalmazásban különböző kihívásokat is (pl. gyalogolj a hónapban ötven kilométert) – ezek teljesítésével akár tovább is villoghatunk az ismerőseink előtt. Ha szereted a sportot társasjátékként felfogni, amiben versenghetsz másokkal, akkor megér egy próbát.

5. Nike Training Club

Csak fenékre edzenél? Oké! Futnál? Rendben van! A jóga alapjai érdekelnek? Sima ügy! A Nike Training Club nem specializálja magát sem kardióedzésekre, sem saját testsúlyos mozgásformákra, sem súlyzós gyakorlatokra – ehelyett mindegyiket felkínálja, egyetlen alkalmazásban. Az 5 és 50 perc közötti hosszúságú edzések letölthetők, így aztán egy nagyon szépen áttekinthető, videókkal és szóbeli instrukciókkal ellátott formátumban érkezik telefonunkra az edzésterv. Az erőt és állóképességet mindenféle szinten fejlesztő edzéseken túl, az alkalmazás segíthet nekünk nyújtani vagy éppen relaxálni is, sőt, még étkezési tippekkel is szolgál.

Ajánljuk még:

MIT EDDZEN, AKI FOGYNI SZERETNE?
A GYORS PIHENÉS TITKA: 6 MÓDSZER, HA NINCS 8 ÓRÁD AZ ALVÁSRA
A KLIMAX IZOMGYILKOS HATÁSAIT KÉZI SÚLYZÓVAL ELLENSÚLYOZHATJUK

 

 

Már követem az oldalt

X