Tejes bableves
Olvasási idő: 1 perc

Tejes bableves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

25 dkg száraz bab

3 babérlevél

3 db fehérrépa

4 db sárgarépa

1 szem paradicsom

1 kápia paprika

3 gerezd fokhagyma

5 dl tej

bors

 

A rántáshoz:

2 ek. olaj

1 ek. liszt

1 tk. fűszerpaprika

2 dl tej

Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni egy kis vízben sóval, babérlevéllel. Nem kell rá sok víz, hiszen alapvetően tejjel készül majd a leves. Főzés közben adunk hozzá felaprított paradicsomot és paprikát, illetve télen egy kevés eltett lecsót. Borssal is ízesítjük. Amikor háromnegyedéig megfőtt a bab, belerakhatjuk a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Kevés olajon rántást készítünk a liszttel, majd beletesszük a fűszerpaprikát. Máris felengedjük hideg tejjel, és a leveshez adjuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és még tíz percet alacsony tűznél forraljuk. Végül zúzott fokhagymával is ízesítjük.

Kapcsolódó tartalom
Csíkos pohárdesszert
| 2025. november 19

Csíkos pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje