18

Figyelem!

Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha ön elmúlt 18 éves, az „ELMÚLTAM 18 ÉVES” gombra kattinthat és a tartalom az ön számára elérhető lesz. Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a „NEM MÚLTAM EL 18 ÉVES” gombra; ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

SZPSZ

Csak szexre kellesz – így alakultak át a kapcsolataink a korona idején

Szociális távolságtartás, maszk, házi karantén, online tér, videóchat reggel, videóchat este, Tinder, Badoo, Elittárs, Padaam, Randivonal: így ismerkedne a magyar a koronavírus-járvány kellős közepén?! Úgy tűnik, igen. Legalábbis a közvetlen környezetemben jelenleg mindenképp ez látszik. És mi tagadás, szingliként mindezt magam is napról napra egyre inkább megtapasztalom.

Lassan egy éve immár annak, hogy a megszokott, többnyire pörgős, munkával, programokkal és utazással teli életünk pillanatok alatt egy monoton, szürke, üres, mindenmentes hétköznaphalmazzá változott. Megállt az a bizonyos mókuskerék, és vele együtt a berögződött, hőn szeretett szokásaink is megváltoztak vagy teljesen eltűntek. Sokan feszültté, szorongóvá, ingerülté váltunk és néhány hónappal a világjárvány kitörése után talán nem is kívántunk mást, csak azt, hogy mihamarabb csillapítani tudjuk a vágyainkat.

Mielőbb meg akartunk szabadulni attól a tehertől és nyomástól, amely a pandémiának köszönhetően a vállunkra nehezedett, szépen lassan körbevett bennünket, a mindennapjainkat és nem utolsósorban az egészségügyet. Aztán, amikor már félidőnél jártunk, el kellett ismernünk, hogy ez a meccs hosszabb lesz, mint kilencven perc. Így is lett.

November közepe óta pedig éppen ezért megszállottan rugdossuk a tizenegyeseket... és nincs ez másként azóta a kapcsolataink terén sem.

A saját tapasztalatok és a baráti körömben látottak arra döbbentettek ugyanis rá, hogy az elmúlt egy évben az eddiginél jobban, többször is kihasználjuk egymást. Egymást felhasználva, kizsigerelve próbálkozunk, hogy könnyebb legyen elviselni azt, ami éppen körülöttünk zajlik. Kihasználjuk egymást anyagilag, érzelmileg, szellemileg – úgy, hogy mindeközben kihasználjuk azt is, hogy van kin és kivel levezetni azt a bizonyos feszültséget.

Szemrebbenés nélkül kihasználjuk, hogy a jelenlegi helyzetnek köszönhetően mindez éppen semmilyen következménnyel nem jár. Hiába a hosszabbítás, hiába lövünk közben jól kapura és hiába egyenlítünk ki ez idő alatt, a legtöbb esetben csak tovább rugdossuk azt a fránya labdát. Hol erősebben, hol gyengébben, ahogy éppen jólesik. Nem törődve a másik érzéseivel, gondolataival, szellemével és lelkével. Nem törődve a következményekkel és a másikon ejtett sebekkel.

Azért, mert azt hisszük, sőt elhisszük, hogy ennek a nehéz és minden szempontból megterhelő helyzetnek köszönhetően, úgy pörgethetjük azt a másikat a fején, mint ahogyan a nagymenő focista pörgeti a labdát a lábfején.

Elhisszük, hogy a koronavírus-járvány okozta szorongás, feszültség és bizonytalanság miatt megtehetjük, hogy csak ideig-óráig keressük és szeretjük azt a másikat.

Elhisszük, hogy azt a valakit, akit az internet az utunkba sodort úgysem tudjuk kiismerni, megismerni, hiszen nincs hol, ha meg mégis, az is időhöz van kötve.

Elhisszük, hogy ma már kielégítő mindössze 0-24-ben chatelni és ezzel együtt szextingelni.

Elhisszük, hogy a kevesebb (kötődés, szeretet, odafigyelés) néha több, és a több már túl sok.

Elhisszük, hogy ez így mind oké, hiszen 2021-et írunk. Pedig nem oké. Egyáltalán nem oké minden áron kapura rúgni azt a sok tizenegyest. Azért nem oké, mert lehet, hogyha hagynánk azt a piszkos nagy versenyt, amit legtöbb esetben a maximalizmusunknak és hiúságunknak köszönhetően vívunk meg önmagunkkal még ezekben a nehéz helyzetekben is,

akkor talán elhinnénk vagy elhihetnénk, hogy nem csak szexre kellünk.

Elhihetnénk, hogy ha ez esetleg mégis csak a szex köt a másikhoz, és ez mind a kettőnk számára jó így, azzal nincs gond.
Elhihetnénk, hogy nem ciki, ha teret adunk a vágyainknak és az sem, ha mindezt mély és komoly érzelmek nélkül tesszük.
Elhihetnénk, hogy nem ciki élni és élni hagyni, összejárni és közben nem járni, élvezni az életet.

És elhihetnénk, hogy bizony az interneten is történhetnek csodák.
Elhihetnénk, hogy bárhol lelhetünk társra, kapaszkodóra.
Elhihetnénk, hogy megérdemeljük egymást.

Nyitókép: Mike Von/Unsplash

Ajánljuk még: 

A BOLDOGSÁG LOGIKUS: ELŐHÍVHATOD, HA ÉRTED A RENDSZERT!
A BETEGSÉGTŐL VALÓ FÉLELEM IS HALÁLOS LEHET: IDEJE KOMOLYAN VENNI A HIPOCHONDRIÁT
HÉT DOLOG, AMIVEL MÁR AZ ELEJÉN TÖNKRETEHETJÜK A VADIÚJ PÁRKAPCSOLATOT

Zavar a jojóeffektus? Mutatjuk, hogyan tudod kibekkelni

Minden bizonnyal sokunk számára ismert az igencsak alattomos és egyben mérhetetlenül veszélyes jojóeffektus. Életmódváltás ide, egészséges életmód oda, a legtöbb ember sajnos mégis ismeri. Molnár Cintia, személyi edző és táplálkozási tanácsadó tapasztalatai szerint azonban van megoldás, a jojóeffektus igenis kibekkelhető!

 

Már követem az oldalt

X