Három kérdés, amit gondolj át összeköltözés előtt

A párkapcsolatok kezdeti, rózsaszín köddel átitatott időszakában nem kérdés, hogy minden időnket együtt akarjuk tölteni a másikkal. De ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy összeköltözzünk. Honnan tudhatjuk, ha viszont mégis eljött ennek az ideje?

A visszaesés nem jelent bukást – Milyen pszichológiai folyamatok teszik sikeressé az életmódváltást?

Amikor életmódváltásról gondolkodunk, hajlamosak vagyunk pusztán az étkezési szokásainkat és testi aktivitásunkat figyelembe venni, pedig van még egy tényező, ami elengedhetetlen: a mentális jóllét és pszichológiai támogatás! Milyen pszichológiai folyamatok zajlanak le egy sikeres életmódváltás esetén, és mit ad a SMART-módszer a célok megválasztásához?

„Mintha lenne bennem egy motor, ami folyamatosan zúg” – ilyen az a szorongó, aki állítólag nem is szorong

Van, aki látszólag nem szorong, de valójában mégis. Szervezett, összeszedett, de már túlzott mértékben: ugyanis annyira nem bírja elviselni a kudarc gondolatát, hogy inkább túlteljesítési az elvárásokat. Ő a magasan funkcionáló szorongó. Bár a tünetek nem látványosak, ez az állapot is rossz hatással van a mentális és fizikai egészségre, akárcsak más típusú szorongások.

Így hat a gyermekkori kötődésed a párkapcsolatodra

A kötődés témájáról egyre többet hallani. Jól is van ez, mert mai tudásunk szerint nagyjából 70 százalékban befolyásolja a kötődési mintázatunk azt, felnőttként hogyan viszonyulunk a kapcsolatokhoz. 

Hogyan lehetsz vonzó a tudomány szerint? Utánajártunk!

Vannak, akik iránt megmagyarázhatatlan vonzalmat érzünk, mások külseje, személyisége pedig taszít. Vajon mi áll ennek a hátterében a tudomány szerint? Mit mondanak a pszichológia kutatói, mivel ébreszthetünk szimpátiát az ellenkező nemben? Utánajártunk!

Ha állandóan fáradt vagy: lehet, hogy téged is érint a languishing

Mindenkivel megesik, hogy fáradtnak, tompának, motiválatlannak érzi magát. Ugyanakkor a senyvedés magas iskolája már nem érint mindenkit, akiket mégis, azok viszont az Amerikai Pszichológiai Társaság meghatározása szerint már a languishing tünetegyüttesével élnek, s lehet, hogy segítségre van szükségük.

Már követem az oldalt

X