Randitrendek 2022: melyik szó mit jelent a randevúzás szótárában?

Vannak randijelenségek, amelyek már korábban is felkapottak voltak, és vannak kifejezetten újszerűek. Utóbbiak közül a legtöbbnek még magyar megfelelője sincs, inkább csak jelenség-szinten foghatók meg. Nézzük meg, mi is az, ha „breadcrumbing”, „ghosting” vagy éppen „cushioning” történik veled!

AllergiaszezON: milyen lelki tényezők állhatnak a háttérben?

A különböző típusú allergiák egyre több embert érintenek. Van, aki szezonálisan küzd vele, mások, mint például az ételallergiások egész évben gyötrődnek, vagy éppen gyógyszerrel kezelik tüneteiket. Vajon pusztán biológiai reakciókról beszélhetünk az allergiáknál, vagy a lelki oldal is jelentős befolyással bír? Utánajártunk! 

Együttalvás: ki, kivel, mikor és meddig?

Az együttalvás egy kifejezetten megosztó téma, ha a csecsemő-gyerek-szülők vonatkozásában gondolkodunk róla. Ezzel szemben, ha a párkapcsolatot nézzük, legtöbbek szerint nem is kérdés, hogy együtt kell aludni. Bármelyikről is van szó, érdemes megfontolni néhány szempontot.

Aszexualitás: zavar vagy sem?

A szexualitás témájával kapcsolatban sok szempontból lehetünk különbözők: sokat vagy éppen egyáltalán nem beszélünk róla, a másik nemet szeretjük, vagy a saját nemünkhöz vonzódunk. De mi van azokkal, akik senkihez sem vonzódnak fizikailag? Ők az aszexuálisok.

Nem vagy egyedül a rákkal! A család és a segítő csoportok szerepe

Daganatos betegséggel szembesülni, együtt élni vele vagy éppen küzdeni ellene nemcsak a beteg számára nehéz. A család is sok nehézségen, változáson megy keresztül, sőt a rákkal való küzdelemben a sorstársaknak, különböző segítő csoportoknak is nagy jelentősége lehet.

Mi történik a szexszel, ha gyerekünk születik?

Törvényszerű-e a szexuális élet megváltozása a várandósság alatt és a szülés után? A testi és hormonális változások, különféle beavatkozások ideig-óráig nagy valószínűséggel befolyásolnak, de mi történik akkor, amikor már fizikailag nem lenne akadálya a szexnek?

Nárcisztikus vagy egészségesen magabiztos?

Bátran merem állítani, hogy a „nárcisztikus” az egyik leggyakoribb címke, amivel a hétköznapokban találkozom. Épp ezért máshogy kell értenem akkor, ha magánemberként, és akkor, ha pszichológusként veszek részt a helyzetben.

X
Már követem az oldalt