Gyors, olcsó és szuperegészséges: isteni főzelékek nyárközépi napokra
Olvasási idő: 2 perc

Gyors, olcsó és szuperegészséges: isteni főzelékek nyárközépi napokra

Ha rohanós is a nap, egy-egy ilyen főzeléket összedobhatunk (akár már előző este), és seperc alatt garantáltan finom ebédünk lesz. Mutatunk néhány variációt.

Spenótfőzelék, ahogy Borbás Marcsi készíti

A legegyszerűbb olykor tényleg a legjobb. Erre bizonyíték ez a szuper spenót!

főzelék recept borbás marcsi

 

Karalábéfőzelék zsenge karalábéból

Amíg zsenge a karalábé, egészen friss, édeskés főzelék készül belőle – még a gyerekek is odavannak érte!

 

fozelek-receptek-borbas-marcsi
 

Zúzapörkölt tökfőzelékkel

Aki egyszer is ültetett tököt a kertjében, tudja: bőven meghálál minden gondoskodást egy-egy tő. Annyi, de annyi termést szedhetünk róla kis szerencsével, hogy nyár végére már a tökfőzeléket is tökfőzelékkel ehetjük! Persze, pörkölttel se rossz...

 

Sóska-, spenót- mángoldfőzelék

A szezon igazi klasszikusai, külön-külön is csodálatosak, finomak és feltöltenek energiával, de ha összekevered őket ebbe a főzelékbe, garantáltan megteszik hatásukat!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

Borsófőzelék rántott karfiollal

A főzelékekhez rengetegféle feltét készíthető, de ha egy másik zöldséget rántunk mellé, valószínűleg az is szívesen fogyasztja majd, aki egyébként nem egy zöldségfaló. A borsó és a karfiol például remek páros!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

Sült oldalas zöldbabfőzelékkel

Amíg zsenge a zöldbab, öröm dolgozni vele. Nem kell sokat szálalni, vagy hosszú percekig főzni, elég pár perc előkészítés és egy-két forralás. Máris kész a mennyei nyári lakoma. Oldalassal igazán jó!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

Finomfőzelék, ahogy Borbás Marcsi készíti

Egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy egy finomfőzelék-rajongó egy ellenzőt meggyőzzön arról, finom ez az étel. De ha nem a menzás változatot veszitek alapul, hanem Borbás Marcsi receptjét, talán könnyebben eldől ez a vita, mint hinnétek!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

Csalánfőzelék tönkölyropogóssal

Erdélyben mai napig sokan fogyasztják a csalánt, ugyanis nemcsak egészséges, de nagyon finom növény is. Bátraknak, de még a kevésbé bátraknak is jó szívvel ajánljuk!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

Cukkinifőzelék resztelt nyúlmájjal

Ahol cukkini terem, ott jellemzően sok cukkini terem. Mehet aztán salátába, levesbe, sültek mellé, ránthatjuk, párolhatjuk, és természetesen főzeléket is készíthetünk belőle. Alig néhány kalória, ráadásul NAGYON finom!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

Nyitókép: 123RF

 

Kapcsolódó tartalom
Frédi szelet ajvárral
| 2025. július 17

Frédi szelet ajvárral

Borbás Marcsi receptje