Hozzávalók
- 1 kg spenót
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 3-4 szál új fokhagyma
A rántáshoz:
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
- az ízesítéshez só és cukor
Elkészítés
Elsőként a zöldeket készítjük elő. A spenótlevelekről a durva ereket és a spenót szárát letépjük. Az újhagymát megtisztítjuk, a petrezselyemről levágjuk a szárát. (Ezt érdemes eltenni egy későbbi leveshez vagy alapléhez). Ha van új fokhagymánk, akkor mindenképpen azt használjunk ehhez az ételhez. Ha nincs, akkor használjunk egy gerezd fokhagymát majd a rántás elkészítéséhez.
Ha az összes zöldet előkészítettük, rövid időre tegyük az egészet forrásban lévő sós vízbe. Ha a víz visszaforrt, rövid idő múlva szedjük is ki a leveleket. A hagymát még hagyhatjuk 1-2 percig. Ezután szűrjük le őket, és hagyjuk hűlni. Amikor már állja a kezünk, vágjuk fel durvára a leveleket.
Ezután elkészítjük a rántást. Egy kanál kacsazsíron megfuttatjuk a fokhagymát, majd egy kanál lisztet világosra pirítunk rajta. Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd azonnal felöntjük a hideg tejjel. Pici sót és cukrot teszünk hozzá, majd bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.
Tipp: ha szeretnénk, egy marék csalánt is tehetünk bele, hiszen a csalán nagyon egészséges.
Csalánfőzeléket magában is megéri készíteni, ehhez itt a recept!
Marcsi ezt a spenótot így készítette el:
Ajánljuk még: