Spenótfőzelék, ahogyan Borbás Marcsi készíti

Gasztro

Spenótfőzelék, ahogyan Borbás Marcsi készíti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • 3-4 szál új fokhagyma

A rántáshoz:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej
  • az ízesítéshez só és cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Elsőként a zöldeket készítjük elő. A spenótlevelekről a durva ereket és a spenót szárát letépjük. Az újhagymát megtisztítjuk, a petrezselyemről levágjuk a szárát. (Ezt érdemes eltenni egy későbbi leveshez vagy alapléhez). Ha van új fokhagymánk, akkor mindenképpen azt használjunk ehhez az ételhez. Ha nincs, akkor használjunk egy gerezd fokhagymát majd a rántás elkészítéséhez.

Ha az összes zöldet előkészítettük, rövid időre tegyük az egészet forrásban lévő sós vízbe. Ha a víz visszaforrt, rövid idő múlva szedjük is ki a leveleket. A hagymát még hagyhatjuk 1-2 percig. Ezután szűrjük le őket, és hagyjuk hűlni. Amikor már állja a kezünk, vágjuk fel durvára a leveleket.

Ezután elkészítjük a rántást. Egy kanál kacsazsíron megfuttatjuk a fokhagymát, majd egy kanál lisztet világosra pirítunk rajta. Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd azonnal felöntjük a hideg tejjel. Pici sót és cukrot teszünk hozzá, majd bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.

Tipp: ha szeretnénk, egy marék csalánt is tehetünk bele, hiszen a csalán nagyon egészséges.

Csalánfőzeléket magában is megéri készíteni, ehhez itt a recept!

Marcsi ezt a spenótot így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.