
Hozzávalók
- 60 dkg vad apróhús
- só
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg erdei gomba
- 2 marék vegyes zöld növény
- 1 kis chili
- 20 dkg juhtúró
- 2 tojás
- 1 dl tejföl

Elkészítés
A vadhúst falatnyi darabokra vágjuk és sós vízben fél órán át főzzük, majd leszűrjük. A szalonnát kis kockára szeljük, kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, üvegesre sütjük. Rátesszük a húst, a gombát, az összevágott zöld növényeket – mezei sóskát, útifüvet, százszorszéplevelet, szurokfüvet, csalánhajtást, pásztortáskát, labodát, amit éppen a természet kínál – meg a chilit, és fedő alatt, a saját levében pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhult, belemorzsoljuk a juhtúrót, majd a tejföllel elhabart tojásokat is beleöntjük. Elkeverjük, és már csak éppen átforraljuk. Máris tálaljuk friss kenyér kíséretében: mennyei ebéd!
Mindenképpen egy markáns, illatos fehérbor dukál mellé!

Az egytálételekben gazdagságosan használhatunk fel apróhúsokat. Társíthatjuk idényzöldségekkel, erdei gombákkal, ízesíthetjük erdei zöldfűszerekkel. Több féle módon sűríthetjük, de az is lehet, hogy a különféle alapanyagok keveréke, a lassú és kíméletes párolás során magától sűrű és ízletes egyveleggé válik.
