Hideg, tejfölös uborkakrémleves
Olvasási idő: 1 perc

Hideg, tejfölös uborkakrémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3-4 db kígyóuborka
  • 2 dl tejföl, ízlés szerint
  • bors
  • cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés

Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk,  beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, majd annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen.

Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges, egy pici ecetet is adjunk hozzá, majd az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Kapcsolódó tartalom
Zöld dió lekvár
| 2025. július 09

Zöld dió lekvár

Borbás Marcsi receptje