Krémsajtos zöldséges quiche
Olvasási idő: 2 perc

Krémsajtos zöldséges quiche

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db  tojás
  • 0,5 dl víz
  • 1 kk só

A zöldségtöltelékhez:

  • 1/2 zellergumó
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 nagy levél fodroskel
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj a dinszteléshez

A krémhez:

  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 125 g natúr krémsajt
  • 125 g zöldfűszeres krémsajt
  • 4 tojás

A tetejére:

  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tésztához gyors mozdulatokkal összekeverjük a lisztet és a hideg vajat, sózzuk, hozzáöntjük a hideg vizet, majd a tojással összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj minél kevésbé olvadjon meg, így lesz omlós a tészta! Ha összeállt, fóliába vagy zacskóba tesszük, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

Míg a tészta pihen, előkészítjük a zöldségeket. Megpucoljuk a zellergumót, apró darabokba vágjuk, újhagymát vágunk mellé, a fodroskelt lehúzzuk a száráról, a petrezselymet felaprítjuk. Olívaolajon megdinszteljük az egészet: először a zellert, majd a hagymát, végül a kelt és a petrezselymet adjuk a keverékhez. Nem kell pépesre főzni, a lényeg csak az, hogy megpuhuljanak a zöldségek!

Fél óra elteltével a pitetésztát kinyújtjuk egy lisztezett felületen, majd a sütőformába illesztjük. Megszurkáljuk egy villával, hogy a sütés során ne púposodjon fel.

A krémhez az egész tojásokat villával egy kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtokat. Ezután a keveréket a piteformába öntjük, majd ráhalmozzuk a zöldségeket. Végül a piténket megszórjuk a lereszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Kapcsolódó tartalom
Ne tökölj a cukkinivel, vágd le bátran róla a virágot!
Halmos Monika | 2025. július 06

Ne tökölj a cukkinivel, vágd le bátran róla a virágot!

Olyan gazdag variációs lehetőséget kínál ez a zöldségféle, hogy nem lehetünk eléggé hálásak érte.