
Hozzávalók (2 főre)
- 4 szelet karaj
- 2 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- petrezselyem
- 1 kis ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés
Hevítsük fel a serpenyőt jó forróra, majd öntsük bele az olajat, és helyezzük bele a hússzeleteket. Két perc után, amikor már elengedi a serpenyő a szeleteket, mert jó pirosra sültek, akkor egy csipesz segítségével fordítsuk meg őket. Fontos, hogy ne szurkáljuk a húsokat, mert akkor nagyon könnyen kiszáradnak. Miközben sülnek a húsok, egy rozmaringággal kenegessük a tetejükre a forró olajat. Ha a húsok másik oldalát is megpirítottuk, akkor dobjuk rá a fél karikákra vágott lilahagymát, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, sózzuk meg, és tegyünk egy fedőt a tetejére. Figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, időnként keverjük meg, és fordítsuk meg újból a húsokat. Néhány perc múlva vegyük ki a karajt, és a hagymára öntsünk egy kis balzsamecetet. Amikor az ecet elpárolgott, szedjük rá a karamellizált hagymát a húsra, és tálaljuk bármilyen zöldségkörettel.
Én párolt kelkáposztát készítettem mellé, ehhez a recept a következő:
Egy negyed kelkáposztát felvágtam vékony csíkokra, hozzáreszeltem egy sárgarépát, belekarikáztam 3 gerezd fokhagymát, majd az egészet lesóztam. Amikor már kezdett levet engedni a káposzta, akkor feltettem lassú tűzön dinsztelődni. 10 perc múlva tálaltam.
