Sörös-kolbászos burgonyakrémleves
Olvasási idő: 1 perc

Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Móricz Kitti receptje

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya 
  • 0,25 kg sárgarépa 
  • 0,2 kg szárazkolbász 
  • 0,5 l sör
  • 1 l víz 
  • 2-3 db babérlevél
  • 0,2 l tejszín 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk. A kolbászt összevágjuk, lepirítjuk és a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk az összevágott répát a babérlevelet, majd felöntjük sörrel és vízzel, kevés sóval ízesítjük, melegíteni kezdjük. Forrás után beletesszük a kockázott burgonyát.

Mikor minden puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, leturmixoljuk a keveréket és hozzáadjuk a tejszínt.

Végezetül átszűrjük, és a félretett kolbásszal tálaljuk. 

Kapcsolódó tartalom
Feketeszedres pite
| 2025. július 07

Feketeszedres pite

Borbás Marcsi receptje