Káposztasaláta – a klasszikus recept
Olvasási idő: 1 perc

Káposztasaláta – a klasszikus recept

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta (vékonylevelű, érett)
  • 2 csapott tk só
  • 3 dl víz
  • 2 púpozott ek kristálycukor
  • 3 ek 15%-os ecet
  • egész köménymag
  • tökmagolaj

Elkészítés

A káposztát legyaluljuk, egy tálba helyezzük, és hozzáadunk 2 csapott teáskanál parajdi vagy Himalája sót, majd egy órát hagyjuk állni. Közben időnként megkeverjük. 

Az óra leteltével egy tálban 3 dl vizet elkeverünk 3 evőkanálnyi 15%-os ecettel és 2 púpozott evőkanál kristálycukorral.  A káposztát kinyomkodjuk és beleforgatjuk az ecetes lébe.  Végül egész köménymagot szórunk rá. Tökmagolajjal tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!