Persze egyszerűbb lenne beugrani a boltba, és gyorsan venni pár dolgot a piknikre, de az igazán emlékezetes piknikezéskor mindig a házi esik a legjobban. Egy igazán jól átgondolt piknikkosárba kell valami sós, valami édes, valami mártogatós és valami friss. Lássuk!
Ez a Borbás Marcsi-féle sörkifli magában is majszolható, ha hirtelen törne rátok az éhség.
Kosárka a kosárkában. Ezek a sült falatkák vendégvárónak sem utolsók!
Bár a klasszikus krumplis tócsni is jó, néha nem árt kísérletezni egy kicsit. Tudd meg, hogy készíts tócsnit céklából, csicsókából vagy répából!
Erdélyi zakuszka paprikával, padlizsánnal és babbal. Már mehet is a kenyérre, tócsnira, sörkiflire, esetleg a zellerszárra!
Ez az olíva- és kapribogyókból készült krém mediterrán ízvilágot varázsol. Ha almát mártogattok bele, furán, de jól passzol egymáshoz a sós és az édes.
Persze egy húsimádót nem lehet lekenyerezni némi vega mártogatóssal. Van, akinél a klasszikus sült csirkecomb a nyerő, ami melegen és hidegen is finom!
Ez a ropogós morzsával készült, erdei gyümölcsös muffin megkoronázhat bármilyen túrát!
A friss gyümölcsök mellé jól eshet kísérőnek egy kis gyümölcskenyér!
Ha a víz helyett jobban esne egy jó kis szörp, nem muszáj a boltira hagyatkozni! Igazi nyalánkság lehet ilyenkor egy kis eperszörp, ánizsmenta- vagy szőlőszörp.
Persze a legtöbb kosárkában ott lapul egy üveg bor is. Ha fröccsöznétek, íme egy jó kis fröccskalauz!
Ajánljuk még: