Klasszikus gyümölcskenyér

Gasztro

Klasszikus gyümölcskenyér

Az egyik leggyorsabban elkészíthető sütemény, elkészítésekor a hozzáadott gyümölcsöket saját kedvünkre variálhatjuk. 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
  • füge darabolva
  • vékonyra vágott diógerezdek
  • cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50-60 percig sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.