Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 18 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
- füge darabolva
- vékonyra vágott diógerezdek
- cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50-60 percig sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
Ajánljuk még: