A legegyszerűbb szőlőszörp

Gasztro

A legegyszerűbb szőlőszörp

Használjátok ki a szőlőszezont!

Hozzávalók

  • 1 liter kipréselt szőlőlé
  • 50 dkg cukor
Tovább olvasok

Elkészítés

A recepthez többféle szőlőt is használhatunk, mi most izabellával készítettük a szörpöt. Kezdésnek kipréseljük a szőlőlevet, majd a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.

Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük, vagy átszűrjük a folyadékot, és a cukorral együtt szirupot főzünk a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.

szoloszorp

Míg fő, a jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük, hogy csírátlanítsuk. (Vigyázat, a kivételkor forró lesz!)

Beletöltjük a szőlőlét, rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Ehhez a megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük és pl. törölközővel kitömjük az üresen maradt helyet, végül letakarjuk a tetejét, így hagyjuk kihűlni az egészet.

Nyitókép: 123RF

Ajánljuk még:

A pogácsa szerepe az óév búcsúztatásában és az új év köszöntésében

A pogácsa a hétköznapokban és ünnepek alkalmával is asztalra kerülő étel, ami gyakori szereplője a legkülönfélébb menüsoroknak, vendégváró falatoknak és állófogadásoknak. Mégis kevesen tudják róla, hogy milyen fontos szerepet töltött be az új év és az új élet reménytejes várakozásában, és hogy mennyi hiedelem és szokás főszereplője volt az évszázadok során. Ezekből csemegézünk most.