A legegyszerűbb szőlőszörp

Gasztro

A legegyszerűbb szőlőszörp

Használjátok ki a szőlőszezont!

Hozzávalók:

  • 1 liter kipréselt szőlőlé
  • 50 dkg cukor
Tovább olvasok

Elkészítés:

A recepthez többféle szőlőt is használhatunk, mi most izabellával készítettük a szörpöt. Kezdésnek kipréseljük a szőlőlevet, majd a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.

Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük, vagy átszűrjük a folyadékot, és a cukorral együtt szirupot főzünk a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.

Míg fő, a jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük, hogy csírátlanítsuk. (Vigyázat, a kivételkor forró lesz!)

Beletöltjük a szőlőlét, rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Ehhez a megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük és pl. törölközővel kitömjük az üresen maradt helyet, végül letakarjuk a tetejét, így hagyjuk kihűlni az egészet.

Ajánljuk még:

Chilis, csokis kuglóf
A csokoládé és a chili remek páros, főként egy szaftos, puha süteményben. Ez a pikáns finomság szinte pillanatok alatt elkészíthető, nekem ezúttal is a MUM 5 konyhai robotgép volt ebben a segítségemre. Ha szeretnétek kipróbálni, ezekkel az arányokkal dolgozzatok!