Hozzávalók
- 1 liter kipréselt szőlőlé
- 50 dkg cukor
Elkészítés
A recepthez többféle szőlőt is használhatunk, mi most izabellával készítettük a szörpöt. Kezdésnek kipréseljük a szőlőlevet, majd a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.
Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük, vagy átszűrjük a folyadékot, és a cukorral együtt szirupot főzünk a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.
Míg fő, a jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük, hogy csírátlanítsuk. (Vigyázat, a kivételkor forró lesz!)
Beletöltjük a szőlőlét, rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Ehhez a megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük és pl. törölközővel kitömjük az üresen maradt helyet, végül letakarjuk a tetejét, így hagyjuk kihűlni az egészet.
Nyitókép: 123RF
Ajánljuk még: