A legegyszerűbb szőlőszörp
Olvasási idő: 1 perc

A legegyszerűbb szőlőszörp

Használjátok ki a szőlőszezont!

Hozzávalók

  • 1 liter kipréselt szőlőlé
  • 50 dkg cukor
Tovább olvasok

Elkészítés

A recepthez többféle szőlőt is használhatunk, mi most izabellával készítettük a szörpöt. Kezdésnek kipréseljük a szőlőlevet, majd a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.

Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük, vagy átszűrjük a folyadékot, és a cukorral együtt szirupot főzünk a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.

szoloszorp

Míg fő, a jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük, hogy csírátlanítsuk. (Vigyázat, a kivételkor forró lesz!)

Beletöltjük a szőlőlét, rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Ehhez a megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük és pl. törölközővel kitömjük az üresen maradt helyet, végül letakarjuk a tetejét, így hagyjuk kihűlni az egészet.

Nyitókép: 123RF

Kapcsolódó tartalom
Katángsaláta és bodácskóró-főzelék – a gyógynövényről, ami nemcsak kívül-belül ápol, de még finom is!
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. július 02

Katángsaláta és bodácskóró-főzelék – a gyógynövényről, ami nemcsak kívül-belül ápol, de még finom is!

A mezei katáng minden egészséges konyha alapvető alapanyaga kellene, hogy legyen!