Zöldséges tócsni: gyors, fűszeres finomság

Gasztro

Zöldséges tócsni: gyors, fűszeres finomság

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 3 kisebb fej cékla vagy 3 db csicsóka és 1 db közepes krumpli vagy 3 szál répa és 1 db közepes krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma lereszelve
  • 1 tojás
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is. Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét oldalát. Tálalhatjuk őket fokhagymás tejföllel vagy salátával is.

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.