Ánizsmentaszörp

Gasztro

Ánizsmentaszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 7,5 dl víz
  • 1 kg cukor
  • 2 szál citromfű
  • 2 szál citromverbéna
  • egy nagy csokor ánizsmenta
  • 1 db biocitrom

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd hozzáöntjük a cukrot és felforraljuk azzal együtt is a vizet. A gyógynövényeket megmossuk, a leveleiket lehúzzuk a szárról. A citromot felkarikázzuk. Amikor újra felforrt a cukros víz, beletesszük a gyógynövényeket és a citromot. Hagyjuk, hogy kihűljön a keverék, úgy van ideje kioldódni a hatóanyagoknak a növényekből.

Ha pár napon belül elfogyasztjuk a szörpöt, a gyógynövények és citrom eltávolítása után már fogyasztható is. Ha szeretnénk tartósítani, télre eltenni, akkor szűrés után forraljuk fel újra a gyógynövényes keveréket, majd még forrón öntsük csírátlanított üvegekbe. Dunsztban hűtsük ki.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Desszertek bodzavirágszörpből

Készítettél már bodzaszörpöt idén? Kápráztass el mindenkit a legmenőbb bodzavirágos desszertekkel! Legyen belőle szörbet, bólé, gyümölcsös bodzazselé, rebarbarás-bodzás pohárdesszert, cukkinis bodzavirágkrém, és aki belejött, a virágos élvezeteket tovább fokozhatja!