Paradicsomos receptek: 10 kedvenc paradicsomszezonra

Gasztro

Paradicsomos receptek: 10 kedvenc paradicsomszezonra

Paradicsomos receptekből sosem lehet túl sok! Íme egy gyűjtés, ami jól jöhet, ha akad otthon néhány paradicsom!

TÖLTÖTT PARADICSOM

Ha paradicsom, akkor élvezzük főszereplőként: töltsük meg akár hússal, akár egy könnyű vegetáriánus töltelékkel, dobjuk a sütőbe (esetleg a grillbe), és fél óra múlva kész is ez a zseniális nyári fogás!

paradicsomos-receptek

 

PARADICSOMOS BRUSCHETTA

Ha egyszerű finomságra vágyunk, akkor a bruschetta jó választás reggelire, vacsorára de akár ebédre is! Sok paradicsommal és egy finom olívaolajjal a legjobb – azonnal az olasz tengerparton érezzük magunkat, ha belekóstolunk.

 

Tovább olvasok
 
paradicsomos-receptek

 

SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT GOMBA PARADICSOMMAL

Könnyű nyári finomság, nemcsak az alapanyagai miatt, de azért is, mert a legjobb, ha grillen készítjük. Ízvilágában a magyar ízléstől kicsit eltér, de éppen ezért tud olyan nagyon jólesni! 

paradicsomos-receptek

 

PARADICSOMLEVES FRISS PARADICSOMBÓL

Ha friss paradicsom áll a házhoz, mindenféle megszokott ételt elkészíthetünk – kicsit másképp. Például, ha kifogyott már a kamrából a tavaly eltett paradicsom, készítsetek egy jó levest friss paradicsomból! Kicsit olyan lesz, mint a gazpacho (amihez szintén van receptünk ITT), de ezt talán még az is szeretni fogja, aki a spanyol klasszikusért nincsen oda.

paradicsomos-receptek

 

LASAGNE FRISS PARADICSOMBÓL

Ha már paradicsomos ételek, nem maradhat ki a listából egy jó lasagne, de ha még nyár is van, akkor pláne kötelező sort keríteni rá – például friss paradicsom felhasználásával! 

paradicsomos-lasagne-recept

  

PIZZASZÓSZ HÁZILAG

Az olasz ízvilágnál maradva, de a télre gondolva: tegyetek el a nyárból egy kicsit, és készítsétek el ezt a házi pizzaszószt!

paradicsomos-receptek

 

SPAGETTI AMATRICIANA: A ZSENIÁLIS TÍZPERCES OLASZ PASTA

És az olasz ízeknél maradva egy pastát is mutatunk: a spagetti amatriciana olyan villámgyors tésztaétel, amit kicsik-nagyok szeretnek majd. Ha egyszer elkészíted, garantáltan könyörög érte a család máskor is!

paradicsomos-receptek

 

PARADICSOMOS MÁJ

A máj megosztó étel, de aki szereti, az ezt a paradicsomos formát NAGYON fogja kedvelni! Ha iziben elkészítenétek, nyugodtan vágjatok hozzá nyers paradicsomot!

paradicsomos-receptek

  

TEX-MEX, AVAGY PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC

Ez a recept a texasi-mexikói régióból származik, de a magyar konyhákban is bérelt helye van már sokhelyütt, ugyanis igazán finom, könnyű elkészíteni, ráadásul a barátok előtt is lehet villogni vele!

paradicsomos-receptek

 

RENDHAGYÓ, DE ZSENIÁLIS KRÉMES: ILYEN A PULISZKAKRÉMES, PARADICSOMOS SÜTEMÉNY

Nem lenne ez a felsorolás teljes egy igazi különlegesség, a puliszkakrémes paradicsomos sütemény nélkül. Furának hangzik? Csak addig, amíg ki nem próbálod. Utána inkább nyaminak hallod majd!

paradicsomos-receptek

 

 

 

Már követem az oldalt

X