Pizzaszósz házilag
Olvasási idő: 1 perc

Pizzaszósz házilag

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom (vegyes fajták)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • bors
Tovább olvasok

Elkészítés:

Minél többféle színű, ízű, állagú paradicsomból készítjük, annál finomabb lesz. A nagyobb paradicsomokat leforrázzuk, hogy könnyen lehúzhassuk a héjukat. A kisebb koktélparadicsomokat félbevágva, olívaolajjal meglocsolva 190 fokos sütőbe toljuk. Így szépen karamellizálódni fognak, és nagyon jó ízt adnak a szósznak.

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a nagyobb paradicsomokat. A kisebbeket, amiket megsütöttünk, kinyomjuk a héjukból. A dinsztelt hagymával és a fokhagymával, sóval, borssal együtt összefőzzük az egészet. Amikor már olyan állagú, mint a lekvár, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a balzsamecetet, a bazsalikomot, majd krémesre turmixoljuk. Ha dunsztoljuk, ne tegyük bele a bazsalikomot, csak majd felhasználáskor, frissen.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Lencselabdák zöld szószban
Halmos Monika | 2025. április 03

Lencselabdák zöld szószban

A „zöld szószok” a tavasz változatosan elkészíthető, ezerízű mártásai. Kínálhatjuk őket húsok mellé, keverhetjük kifőtt tésztához, mártogathatunk bele zöldségchipszet. A lencséből készült labdák mellett főszerepbe kerülnek, és minél többféle kerti zöldből készítjük, annál tavasziasabb ízekben fog tobzódni.