Gasztro

Pizzaszósz házilag

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom (vegyes fajták)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • bors
Tovább olvasok

Elkészítés:

Minél többféle színű, ízű, állagú paradicsomból készítjük, annál finomabb lesz. A nagyobb paradicsomokat leforrázzuk, hogy könnyen lehúzhassuk a héjukat. A kisebb koktélparadicsomokat félbevágva, olívaolajjal meglocsolva 190 fokos sütőbe toljuk. Így szépen karamellizálódni fognak, és nagyon jó ízt adnak a szósznak.

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a nagyobb paradicsomokat. A kisebbeket, amiket megsütöttünk, kinyomjuk a héjukból. A dinsztelt hagymával és a fokhagymával, sóval, borssal együtt összefőzzük az egészet. Amikor már olyan állagú, mint a lekvár, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a balzsamecetet, a bazsalikomot, majd krémesre turmixoljuk. Ha dunsztoljuk, ne tegyük bele a bazsalikomot, csak majd felhasználáskor, frissen.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Gyümölcslé-tisztítókúrán vagy? Ezt kockáztatod egy friss kutatás szerint

A gyümölcsleves tisztítókúrákat gyakran úgy reklámozzák, mint a szervezet méregtelenítésének és az egészség fokozásának egyik leghatékonyabb módszerét, de a Northwestern Egyetem új kutatása szerint a csak gyümölcslevek fogyasztására alapozó tisztítókúrák többet árthatnak, mint amennyit esetleg használhatnak. Az eredmények szerint a kizárólag zöldség- és gyümölcslevekből álló diéta – akár csak három napig is – gyulladással és kognitív hanyatlással összefüggő mikrobiális változásokhoz vezethet.