Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta

Gasztro

Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta

Borbás Marcsi receptje egy igazán jó pastához!

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 4 vékony szelet tokaszalonna
  • 2 dl hámozottparadicsom-konzerv
  • 4-5 szem san marzano paradicsom
  • durvára őrölt bors ízlés szerint
  • 3 dkg pecorino sajt
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • chili ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek egy fazékban sós vizet forralunk.

A szalonnát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk belőle az alkoholt. A chilit vékony karikára vágjuk, majd hozzáadjuk az ételhez. Rövid ideig pirítjuk, majd jöhet a friss paradicsom és a paradicsomszósz is. Keveset forraljuk, majd megborsozzuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Azzal számoljunk, hogy még egy adag a tészta sós főzővízéből is jön majd hozzá. 

Ha a víz felforrt, tegyük bele a tésztát. Az igazán jó tészta akkor van készen, ha az állaga még nem teljesen lágy, és rá tudunk harapni.

Közben a mártást visszamelegítjük, és adunk hozzá egy merőkanálnyi főzőlevet. Ha a tészta megfőtt, a vízből rögtön a mártásba szedjük ki, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk reszelt pecorinóval.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: