Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 4 vékony szelet tokaszalonna
- 2 dl hámozottparadicsom-konzerv
- 4-5 szem san marzano paradicsom
- durvára őrölt bors ízlés szerint
- 3 dkg pecorino sajt
- 0,5 dl száraz fehérbor
- chili ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Kezdésnek egy fazékban sós vizet forralunk.
A szalonnát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk belőle az alkoholt. A chilit vékony karikára vágjuk, majd hozzáadjuk az ételhez. Rövid ideig pirítjuk, majd jöhet a friss paradicsom és a paradicsomszósz is. Keveset forraljuk, majd megborsozzuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Azzal számoljunk, hogy még egy adag a tészta sós főzővízéből is jön majd hozzá.
Ha a víz felforrt, tegyük bele a tésztát. Az igazán jó tészta akkor van készen, ha az állaga még nem teljesen lágy, és rá tudunk harapni.
Közben a mártást visszamelegítjük, és adunk hozzá egy merőkanálnyi főzőlevet. Ha a tészta megfőtt, a vízből rögtön a mártásba szedjük ki, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk reszelt pecorinóval.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: