Töltött paradicsom

Gasztro

Töltött paradicsom

Könnyű nyári fogás!

Hozzávalók:

  • 6-7 db paradicsom
  • 20 dkg darált marhahús
  • 15 dkg rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • friss bazsalikom
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors, őrölt piros paprika

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Amikor már szép üveges, hozzáadjuk a marhahúst, pár perc alatt átsütjük, majd kicsit pároljuk. Közben megfőzzük a rizst. Ha minden elkészült, akkor összeállítjuk a tölteléket: összekeverjük a húst a főtt rizzsel, majd fűszerezzük két gerezd összenyomott fokhagymával, és megsózzuk az egészet. Adjunk hozzá friss, nem túl apróra vágott bazsalikomleveleket is, illetve őrölt borsot és egy csipetnyi fűszerpaprikát.

Tovább olvasok

Ezután előkészítjük a paradicsomokat is. Nagyjából a harmadrészüknél, mint egy sapkát, a tetejüket levágjuk, és kanállal kivájjuk a belsejüket. Megtöltjük a marhahúsos töltelékkel, majd mindegyikre visszahelyezzük a „tetőt”, melyen a szárat is rajta hagyhatjuk.

Az újhagymát közben szálakra szedjük, sós vízzel leforrázzuk. Ezekből a szálakból megkötözzük a paradicsomokat, hogy a hagymaszál összefogja az egész zöldséget a tetővel együtt. Ezután a megtöltött paradicsomokat tepsibe tesszük, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és 190° C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.