Gyors, egészséges és vitamindús: paradicsomos máj

Gasztro

Gyors, egészséges és vitamindús: paradicsomos máj

Pillanatok alatt elkészül, így tökéletes recept, ha egy sűrű napon meleg ételt ennénk, de nem igazán érünk rá főzni! 

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 ek sertészsír
  • 1 nagyobb sertésmáj
  • 2 liter paradicsomlé
  • bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • cukor

Elkészítés

Kezdésnek zsíron ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd fűszerezzük, borssal, babérlevéllel, majoránnával és a sóval. Ha a fűszerek egy kicsit megfutottak a zsíron, rátesszük a falatnyi darabokra vágott májat, melyet fehéredésig sütünk.

Amikor átsült, megszórjuk az egészet egy kis liszttel, majd átforgatjuk, hogy a lisztes íz kisüljön belőle. Ezután felengedjük paradicsomlével, összeforraljuk. Végezetül, ha szükségét érezzük, cukorral édesítjük.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!