Gyors, egészséges és vitamindús: paradicsomos máj

Gasztro

Gyors, egészséges és vitamindús: paradicsomos máj

Pillanatok alatt elkészül, így tökéletes recept, ha egy sűrű napon meleg ételt ennénk, de nem igazán érünk rá főzni! 

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 ek sertészsír
  • 1 nagyobb sertésmáj
  • 2 liter paradicsomlé
  • bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • cukor

Elkészítés

Kezdésnek zsíron ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd fűszerezzük, borssal, babérlevéllel, majoránnával és a sóval. Ha a fűszerek egy kicsit megfutottak a zsíron, rátesszük a falatnyi darabokra vágott májat, melyet fehéredésig sütünk.

Amikor átsült, megszórjuk az egészet egy kis liszttel, majd átforgatjuk, hogy a lisztes íz kisüljön belőle. Ezután felengedjük paradicsomlével, összeforraljuk. Végezetül, ha szükségét érezzük, cukorral édesítjük.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.