Hozzávalók
A tésztához:
- 9 ek paradicsomlé
- 9 ek borvíz (szódavíz)
- 9 ek kukoricaolaj
- 9 ek porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 50-60 dkg liszt
- só
- 1 tojás
A krémhez:
- 500 ml tej
- 5 ek kukoricadara
- 20 dkg házi vaj
- 20 dkg porcukor
A glazúrhoz:
- 15 dkg porcukor
- 3-4 ek kakaó
- 3 ek kukoricaolaj
- 3-4 ek lobogó víz
+ 3 dl savanykás lekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit kimérjük, majd egy tálban alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű legyen. Ezután négy részre vágjuk, mindegyik részt a tepsink méretére nyújtjuk, majd egyenként kisütjük.
Míg sül, elkészítjük a krémet. Ehhez tejet felforralunk, majd óvatosan hozzákeverjük a kukoricadarát, együtt összefőzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze! Ha sűrűre főtt, levesszük a tűzről és addig keverjük, amíg teljesen ki nem hűl. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás krémet, és ekkor az egészet jól elkeverjük.
Ezután betöltjük a lapokat. Az első lapot a krémmel kenjük meg, a másodikat egy nagy adag lekvárral (kb. 3 dl lekvárra mindenképpen szükség van, hogy a lapok megfelelőképpen megpuhuljanak), a harmadikat pedig újra a krémmel.
A rétegezés befejeztével a sütemény tetejére csokimáz kerül. Ehhez 15 dkg porcukrot elkeverünk 3-4 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál olajjal és 3-4 evőkanál forró vízzel. Ezt simára keverjük, és a sütemény tetejére öntjük. Egy napig érdemes pihentetni a süteményt, és csak a pihentetés után vágjuk fel!
Ajánljuk még: