Gyors, olcsó és szuperegészséges: 9 főzelék a nyárvégi napokra

Gasztro

Gyors, olcsó és szuperegészséges: 9 főzelék a nyárvégi napokra

Ha rohanós is a nap, egy-egy ilyen főzeléket összedobhatsz (akár már előző este), és seperc alatt garantáltan finom ebédetek lesz!

SPENÓTFŐZELÉK, AHOGYAN BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

A legegyszerűbb olykor tényleg a legjobb. Erre bizonyíték ez a szuper spenót!

főzelék recept borbás marcsi

 

KARALÁBÉFŐZELÉK ZSENGE KARALÁBÉBÓL

Amíg zsenge a karalábé, egészen friss, édeskés főzelék készül belőle – még a gyerekek is odavannak érte!

 

Tovább olvasok
fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

ZÚZAPÖRKÖLT TÖKFŐZELÉKKEL

Aki egyszer is ültetett tököt a kertjében, tudja: bőven meghálál minden gondoskodást egy-egy tő. Annyi, de annyi termést szedhetünk róla kis szerencsével, hogy nyár végére már a tökfőzeléket is tökfőzelékkel ehetjük! Persze pörkölttel se rossz...

 

SÓSKA-, SPENÓT-, MÁNGOLDFŐZELÉK

A szezon igazi klasszikusai, külön-külön is csodálatosak, finomak és feltöltenek energiával, de ha összekevered őket ebbe a főzelékbe, garantáltan megteszik hatásukat!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

  

BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT KARFIOLLAL

A főzelékekhez rengetegféle feltét készíthető, de ha egy másik zöldséget rántunk mellé, valószínűleg az is szívesen fogyasztja majd, aki egyébként nem egy zöldségfaló. A borsó és a karfiol például remek páros!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL

Amíg zsenge a zöldbab, öröm dolgozni vele. Nem kell sokat szálalni, vagy hosszú percekig főzni, elég pár perc előkészítés és egy-két forralás. Máris kész a mennyei nyári lakoma. Oldalassal igazán jó!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

FINOMFŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

Egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy egy finomfőzelék-rajongó egy ellenzőt meggyőzzön arról, finom ez az étel. De ha nem a menzás változatot veszitek alapul, hanem Borbás Marcsi receptjét, talán könnyebben eldől ez a vita, mint hinnétek!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

  

CSALÁNFŐZELÉK TÖNKÖLYROPOGÓSSAL

Erdélyben mai napig sokan fogyasztják a csalánt, ugyanis nemcsak egészséges, de nagyon finom növény is. Bátraknak, de még a kevésbé bátraknak is jó szívvel ajánljuk!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

CUKKINIFŐZELÉK RESZTELT NYÚLMÁJJAL

Ahol cukkini terem, ott jellemzően sok cukkini terem. Mehet aztán salátába, levesbe, sültek mellé, ránthatjuk, párolhatjuk, és természetesen főzeléket is készíthetünk belőle. Alig néhány kalória, ráadásul NAGYON finom!

fozelek-receptek-borbas-marcsi

 

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

 

Már követem az oldalt

X