SPENÓTFŐZELÉK, AHOGYAN BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
A legegyszerűbb olykor tényleg a legjobb. Erre bizonyíték ez a szuper spenót!
KARALÁBÉFŐZELÉK ZSENGE KARALÁBÉBÓL
Amíg zsenge a karalábé, egészen friss, édeskés főzelék készül belőle – még a gyerekek is odavannak érte!
ZÚZAPÖRKÖLT TÖKFŐZELÉKKEL
Aki egyszer is ültetett tököt a kertjében, tudja: bőven meghálál minden gondoskodást egy-egy tő. Annyi, de annyi termést szedhetünk róla kis szerencsével, hogy nyár végére már a tökfőzeléket is tökfőzelékkel ehetjük! Persze pörkölttel se rossz...
SÓSKA-, SPENÓT-, MÁNGOLDFŐZELÉK
A szezon igazi klasszikusai, külön-külön is csodálatosak, finomak és feltöltenek energiával, de ha összekevered őket ebbe a főzelékbe, garantáltan megteszik hatásukat!
BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT KARFIOLLAL
A főzelékekhez rengetegféle feltét készíthető, de ha egy másik zöldséget rántunk mellé, valószínűleg az is szívesen fogyasztja majd, aki egyébként nem egy zöldségfaló. A borsó és a karfiol például remek páros!
SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL
Amíg zsenge a zöldbab, öröm dolgozni vele. Nem kell sokat szálalni, vagy hosszú percekig főzni, elég pár perc előkészítés és egy-két forralás. Máris kész a mennyei nyári lakoma. Oldalassal igazán jó!
FINOMFŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
Egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy egy finomfőzelék-rajongó egy ellenzőt meggyőzzön arról, finom ez az étel. De ha nem a menzás változatot veszitek alapul, hanem Borbás Marcsi receptjét, talán könnyebben eldől ez a vita, mint hinnétek!
CSALÁNFŐZELÉK TÖNKÖLYROPOGÓSSAL
Erdélyben mai napig sokan fogyasztják a csalánt, ugyanis nemcsak egészséges, de nagyon finom növény is. Bátraknak, de még a kevésbé bátraknak is jó szívvel ajánljuk!
CUKKINIFŐZELÉK RESZTELT NYÚLMÁJJAL
Ahol cukkini terem, ott jellemzően sok cukkini terem. Mehet aztán salátába, levesbe, sültek mellé, ránthatjuk, párolhatjuk, és természetesen főzeléket is készíthetünk belőle. Alig néhány kalória, ráadásul NAGYON finom!
Ajánljuk még: