Gasztro

Csokis csodától a sós változatig: hat kedvenc kuglófreceptünk

Kuglófreceptet keresel? Van egy jó hírünk: hat világbajnok kuglófhoz is mutatunk receptet!

MANDULÁS KEVERT KUGLÓF

Egyszerű, nagyszerű és mindenekfelett: gyönyörű! Persze finom is ez a kuglóf, és nem kell vagyonokat költeni a szezonon kívüli gyümölcsökre, hogy elkészíthesd a süteményt, jobb megoldás valamilyen idénygyümölcsöt vagy fagyasztott változatot bevetni!

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

ERDÉLYI MÁRVÁNYOS KUGLÓF

Csokis is meg nem is, van is benne töltelék meg nem is, hamar el is készül ... és hamar el is fogy. Mert abban nincs kettősség vagy vita: ez a süti ahogy van, fantasztikus!

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS KUGLÓF

A csoki és a narancs mindig szuper duó, de ha egy kuglófban találnak egymásra, pláne nagy lesz a sikerük. Meg neked is, ha elkészíted ezt a süteményt!

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

CHILIS-CSOKIS KUGLÓF

Ahogy a narancs és a csoki, úgy a chili és a csoki is örökké jó választás, ha sütemények megbolondításáról van szó. A megfelelő sütőedény kiválasztásával pedig ilyen csinos kuglófot kapunk:

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

SZÍNES KUGLÓF

Ízes is, színes is, és természetes is – mert ez a sütemény nem a mesterséges aromáktól és színezékektől lesz az, ami!

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

ERDEI SÓS KUGLÓF

Bár a legtöbben édességként gondolnak a kuglófra, ebben a formában bizony sós finomságokat is készíthetünk. Ehhez mutatott egy szuper receptet Fekete Gergő:

kuglof-recept-borbas-marcsi

 

Ajánljuk még:

Tejpiték mentesen, bodzavirággal, levendulával, ünnepnapra

Hétköznap az egyszerű ételeket részesítjük előnyben. Kevés alapanyag, csak összekeverem, beöntöm a tepsibe, megsütöm, készen van – az ilyen sütemények a nyerők. A régi magyar konyha kedvelt tejpitéje jó választás, és annak sem kell nélkülöznie, aki nem fogyaszt tejet, vagy lisztet! Lehet diétás, vagy egy kis furfanggal akár ünnepivé válhat. Elronthatatlan – kivéve, ha sokáig hagyjuk a sütőben!