Hozzávalók:
- 100 g jó minőségű étcsokoládé
- 80 g vaj
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 80 g darált dió
- 1 csipet őrölt chili (ízlés szerint)
- 1 kk sütőpor
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd pedig a langyos csokoládés keverékhez adjuk. Ezután a csipet sütőporral elkevert darált diót is óvatosan a csokoládéhoz keverjük A legvégén egy csipet őrölt chilit keverünk még a masszához, de nagyon vigyázzunk a mennyiséggel, nehogy túl erős legyen. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a masszát és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
A videóban használt gépekről itt és itt találtok információkat:
Ajánljuk még:
Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?
Elfeledett Márton-napi szokásaink: a hagyományokat követve rendet vághatunk kint is, bent is
Így nem fogod összekeverni halloweent, mindenszenteket és halottak napját!
Ünnepi filmajánló: 6 kultikus magyar alkotás a forradalomról
Mit nézzünk az 1956-os forradalom évfordulóján?