Chilis-csokis kuglóf

Gasztro

Chilis-csokis kuglóf

A csokoládé és a chili remek páros, főként egy szaftos, puha süteményben. Ez a pikáns finomság szinte pillanatok alatt elkészíthető, nekem ezúttal is a MUM 5 konyhai robotgép volt ebben a segítségemre. Ha szeretnétek kipróbálni, ezekkel az arányokkal dolgozzatok!

Hozzávalók:

  • 100 g jó minőségű étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 80 g darált dió
  • 1 csipet őrölt chili (ízlés szerint)
  • 1 kk sütőpor

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd pedig a langyos csokoládés keverékhez adjuk. Ezután a csipet sütőporral elkevert darált diót is óvatosan a csokoládéhoz keverjük A legvégén egy csipet őrölt chilit keverünk még a masszához, de nagyon vigyázzunk a mennyiséggel, nehogy túl erős legyen. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a masszát és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

A videóban használt gépekről itt és itt találtok információkat: