Hozzávalók:
- 180 g puha vaj
- 180 g porcukor
- 2 tk sütőpor
- 180 g finomliszt
- 75 g darált mandula
- 3 nagy tojás
- 2 ek tej
A mázhoz:
- 1 marék eper
- 1 ek cukor
- 4 ek porcukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral kihabosítjuk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is jól összedolgozzuk. A lisztet elkeverjük a darált mandulával, valamint a sütőporral. Ezt a keveréket is hozzáadjuk a vajas, cukros tojáshoz, majd simára dolgozzuk a két kanál tejjel együtt.
Egy közepes méretű kuglófformát alaposan kivajazunk és lisztezünk, majd ebbe öntjük bele a tésztát. 180 fokon kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a mázat. Egy maréknyi epret megszórunk egy kevés cukorral, majd hagyjuk, hogy kiadja a levét. Ezt az eperlevet keverjük hozzá apránként a porcukorhoz. Amint sűrű és gyönyörű eperszínű a máz, ami ugyan folyós, de pillanatok alatt kisimul, ha megkeverjük, akkor már ne adjunk hozzá több levet. A mázat a kihűlt kuglóf tetejére öntjük, majd tört mandulaszemekkel és eperszeletekkel díszítjük a süteményt.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: