Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 db citrom
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
- dekorcukrok
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, és jó habosra kikeverjük. Ha már szép fényes, olajat és tejet öntünk hozzá, majd a reszelt citromhéjat és a sütőporral vegyített lisztet is belekeverjük. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot, vigyázva, hogy ne törjük össze!
Amikor kész a massza, kettészedjük és a feléhez kakaót keverünk.
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a vaníliás keveréket, majd beletesszük a kakaós tésztát. Egy villával vagy kanállal laza mozdulatokkal összekeverjük a két tésztát, így kapjuk a márványos megjelenést.
Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a sütőből. Kevés ideig hagyjuk hűlni, majd egy tálra borítjuk.
A kuglóf tetejére vízgőz felett olvasztott csokit csurgatunk. A csokiba keverjünk bár csepp olajat, így szép fényes lesz a máz!
A receptet így készítheted el:
A cikk megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: