A gyerekek kedvencei: 12 receptet hoztunk

Gasztro

A gyerekek kedvencei: 12 receptet hoztunk

Itt bőven találsz olyan finomságot, amivel garantáltan sikert arathatsz, de csak te tudod, titokban, hogy azért ez az egészségesebb verzió. S persze, hoztunk ötleteket a próbálkozáshoz is, hogy a spenót, a cukkini meg a brokkoli is lecsússzon! Érdemes együtt sütni-főzni a gyerekkel, mert az egy jó program!

HÁZI KETCHUP

Szinte minden gyerek szereti, sőt, követeli bizonyos ételekhez! A ketchup gyakorlatilag alapélelmiszer egy gyerekes háztartásban.

hazi-ketchup-gyerekeknek

 

Tovább olvasok

SPENÓTOS-TEJSZÍNES CSIRKE SZÉLES METÉLTTEL

Tapasztalatunk szerint a gyerekek bármit megesznek tésztával. Érdemes megpróbálkozni ezzel a recepttel a vasbevitel okán.

spenotos-teszta-gyerekeknek

 

A LEGEGYSZERŰBB ÉTEL: KRUMPLILASKA

Ha nincs otthon semmi, csak krumpli, kint hideg van, és nincs kedved elmenni vásárolni: ezt zabálni fogják két pofára. Ha van tejföl, érdemes megkenni vele: ebben az esetben kis, mosolygós, tejfölös arcocskákat kapunk végeredményként.

krumplilaska-gyerekeknek

 

MÉHECSKESÜTI

Cuki desszert, és együtt is készíthetitek. A zsúrban el tud vele büszkélkedni.

mehecskesuti-gyerekeknek

 

REGGELI KAKAÓS KALÁCS

Mi már felnőttek vagyunk, de ezt még is akarjuk! Tönkölybúzával készül, de a gyerekek ez nem fogják észrevenni, ne aggódj. Habos, finom, meleg kakaóval – így bárkinek jól indul a reggele.

kakaos-kalacs-reggelire

 

TOJÁSLEVES KÉTFÉLEKÉPPEN

Imádják, és laktató. Olvashatunk hozzá verset is, Lackfi Jánostól: „Tojásleves, tojásleves, szellemes és kísértetes. Medúzák és lebernyegek, minden lobog, minden lebeg. Búvárkodom, ott lebegek tiköztetek, lebernyegek!”

tojasleves-gyerekeknek

 

ZÖLDSÉGKRÉMEK, AMIKÉRT A GYEREKEK IS ODALESZNEK

Sose adjuk fel a próbálkozást! A recept elkészítéséről kedves, hangulatos videót vettünk fel, amiből számos ötletet meríthetsz!

zoldsegkremek-gyerekeknek

 

VÖRÖSLENCSÉS SPAGETTI

Újfent ragaszkodunk hozzá: tésztával mindent megesznek a gyerekek. Spagettivel különösen. Érdemes próbálkozni, a vörös lencse igazán egészséges, nem beszélve a többi zöldségről.

lencse_spagetti_gyerekeknek

 

GYÓGYSZIRUP GYEREKEKNEK FENYŐRÜGYBŐL 

Tisztítja a légutakat, erősíti a tüdőt, akár kanalas orvosságként is adhatjuk. Ha nincs a kertünkben fenyő, legalább lesz okunk kirándulni!

fenyoszirup-gyerekeknek

 

RÁNTOTT KARAJ

Alap. Ez itt egy tökéletes darab, klopfolás nélkül. Próbáljuk meg így, hátha bejön a gyereknek.

 

rantotthus-gyereknek

 

KEKSZNYALÓKA

Ha gyorsan kell gyereket vigasztalni, vagy átjönnek a szomszéd gyerekek, és szeretnél te lenni azonnal a legjobb szülő a világon.

keksznyaloka-gyerekeknek

 

NARANCSOS PILLECUKOR

Jó-jó, nem a kölesgolyós anyukák kedvence, de a gyerekek szeretik a pillecukrot, és ebben legalább nincs tartósítószer vagy adalékanyag. A narancsé természetesen helyettesíthető más ízekkel.

pillecukor-gyerekeknek

 

 

Már követem az oldalt

X