Vöröslencsés spagetti: böjti zöldséges finomság

Gasztro

Vöröslencsés spagetti: böjti zöldséges finomság

Zöldséges paszta a javából!

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1,5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 l alaplé
  • spagetti

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A felolvasztott kókuszzsíron megdinszteljük a lilahagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.

A hagymára vöröslencsét öntünk és annyi alaplevet, hogy elfedje a lencsét. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint sóval, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Közben kifőzzük a tésztát. A lencsét ráhalmozzuk, forrón tálaljuk. 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.