Gasztro

Vöröslencsés spagetti: böjti zöldséges finomság

Zöldséges paszta a javából!

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1,5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 l alaplé
  • spagetti

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A felolvasztott kókuszzsíron megdinszteljük a lilahagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.

A hagymára vöröslencsét öntünk és annyi alaplevet, hogy elfedje a lencsét. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint sóval, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Közben kifőzzük a tésztát. A lencsét ráhalmozzuk, forrón tálaljuk. 

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.