Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Gasztro

Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Egy laktató fogás, amihez alig kell mosogatni!

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • nagy csomó spenót
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • vaj a sütéshez
  • 1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. (A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest!)

A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk.

Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Mire a tészta megfő, elkészül az ételünk.

 

Ajánljuk még:

A menta másik arca

Nálunk ilyenkor is hűsítő, kellemes illat lengi be a patakpartot, ahol vadon nő a vízimenta. A fűszerkert árnyas sarkában, jókedvűen virágzik a borsmenta, a fodormenta. Nagy melegben jólesik a mentás limonádé, gyűjthetjük a leveleket télire, teának, készülhet mentával koktél és likőr. A menta minden fajtája fogyasztható, fedezzük föl az árnyalatnyi ízbéli különbségeket köztük. Aromás, jellegzetes ízű levelei, virágai desszertekben, salátákban, fűszervajban, mártásokban mutatják meg a menta másik arcát. Íme, öt ötlet, hogyan legyen méltó helye a mentának a konyhában.