Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Gasztro

Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Egy laktató fogás, amihez alig kell mosogatni!

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • nagy csomó spenót
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • vaj a sütéshez
  • 1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. (A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest!)

A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk.

Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Mire a tészta megfő, elkészül az ételünk.

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.