Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- nagy csomó spenót
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- vaj a sütéshez
- 1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
- só
- bors
Elkészítés
A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. (A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest!)
A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk.
Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Mire a tészta megfő, elkészül az ételünk.
Ajánljuk még: