Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Gasztro

Spenótos-tejszínes csirke széles metélttel

Egy laktató fogás, amihez alig kell mosogatni!

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • nagy csomó spenót
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • vaj a sütéshez
  • 1 csomag tagliatelle tészta, (széles metélt, ami kis gombócokba van feltekerve és megszárítva)
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. (A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest!)

A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és a bőrös felével kezdve hirtelen kisütjük a húsok mindkét oldalát. Ha a hús szépen kifehéredett, csak akkor sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt pároljuk.

Közben a spenótot, a petrezselyemleveleket, az összes hagymát és fokhagymát leforrázzuk, majd leszűrjük róla a vizet. Ezután felaprítjuk őket és a csirkéhez adjuk. Ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és a tésztát is belerakjuk. Mire a tészta megfő, elkészül az ételünk.

 

 
 
 

 

 

 

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!

 

Már követem az oldalt

X