Méhecskesüti: a legfinomabb gyereknapi ajándék

Gasztro

Méhecskesüti: a legfinomabb gyereknapi ajándék

Bájos desszert, amivel van ugyan munka, de a gyerekekkel együtt elkészíteni szuper program! Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg virágméz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg feketecsokoládé
  • kókuszcsipsz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojást, a mézet, a csipet sót és a liszttel elkevert sütőport. Alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű, sima tésztát kapjunk. Akkor jó, ha már nem ragad a méztől. Ha elkészültünk, a tésztából pici golyókat formázunk. Minél kisebbet készítünk, annál aranyosabb lesz a végeredmény. A földimogyoró méretűtől érdemes indulni, de annál lehet egy picit nagyobbakat is formázni. Érdemes egy sima felületen meggömbölyíteni a tésztadarabokat, hogy a sütemények felülete is minél simább legyen majd.

Ha szeretnénk sötétebb bogárkákat is, akkor a tészta egyik feléhez keverjünk egy kis kakaót.

Ha elkészültünk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a golyócskákat, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fontos, hogy szép világosak maradjanak, ezért figyeljük őket, és lehetőség szerint ne használjunk légkeverést a sütéshez. Kb. 12 perc alatt készülnek el.

Ha kihűltek, felolvasztjuk gőz fölött a csokoládét, majd várunk, hogy egy kicsit hűljön.

A golyókból párokat válogatunk úgy, hogy a méretek megegyezzenek. A párok egyik felét, azoknak is a gömbölyű végét kissé belemártjuk a csokiba. Ezután egy sütőpapírra tesszük őket, hogy megszáradjon rajtuk a bevonat. Érdemes tányérokra rakni őket, és adagonként betenni a hűtőbe.

Ha az első adagon megszáradt a csokoládé, akkor a lapos felüket is óvatosan bemártjuk, és egyből össze is ragasztjuk őket a párjukkal. Rövid ideig összenyomjuk a két felet, majd óvatosan lefektetjük sütőpapírral leterített tálcára vagy tányérra. Ekkor lehet betűzni a szárnyakat is. Óvatosan nyomjunk bele a még puha csokoládéba két kis darab kókuszcsipszet. Ezután megint mehetnek a hűtőbe a méhecskék.

Ha egy adag már teljesen megkötött, és egyben marad, akkor rajzolhatunk a méhecskéknek szemeket és szájakat. Én ezt egy fogpiszkálóval csináltam. Kissé belemártottam a végét az olvasztott csokiba, és óvatosan megrajzoltam az arcocskákat.  

 

 

Már követem az oldalt

X